Η Public Βιβλιοθήκη «ανοίγει» για απαιτητικούς αναγνώστες

Αγαπημένα έργα παίρνουν ξανά ζωή και συστήνονται εκ νέου στο κοινό

Με στόχο τη συνεχή προσφορά νέων εμπειριών ανάγνωσης, τα καταστήματα Public, το Νο 1 σύγχρονο βιβλιοπωλείο, με 54 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει την Public Βιβλιοθήκη, μια νέα εκδοτική πρωτοβουλία που υπογραμμίζει το πάθος των Public για τη λογοτεχνία. Έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό ανά τα χρόνια αλλά δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμα ή ακόμα και λογοτεχνήματα που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στη χώρα μας, συνθέτουν την Public Βιβλιοθήκη και συστήνονται εκ νέου με πρωτότυπες μεταφράσεις, φιλολογικές επιμέλειες και καλαίσθητα εξώφυλλα!

Την Public Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει η σειρά Public Classics, με έναν και μοναδικό στόχο: να συστήσει στο ευρύ κοινό βιβλία που, αν και δεν είναι πολύ γνωστά, ωστόσο την εποχή που γράφτηκαν κατέθεσαν κάτι ιδιαίτερο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όχι μόνον δεν έχασαν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου, αλλά έγιναν ακόμα πιο συναρπαστικά και ελκυστικά. Ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από εκατό χρόνια και παραπάνω και διαβάζεται άνετα σήμερα από τον αναγνώστη του 21ου αιώνα σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί «διαχρονικό». Δεν είναι οι προσδιορισμοί το ζητούμενο της σειράς όμως, αλλά η απόλαυση της ανάγνωσης.

Την πρώτη γνωριμία του κοινού με τη Public Βιβλιοθήκη, εγκαινιάζει στο πλαίσιο αυτής της σειράς, το βιβλίο «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη», του Βρετανού Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερον, έργο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1908 και αψηφά μέχρι σήμερα κάθε είδους λογοτεχνική σύμβαση. Το, αν μη τι άλλο πρωτοποριακό, λοιπόν, σε σύλληψη «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη» είναι ενδεικτικό των τίτλων που θα ακολουθήσουν και που διανέμονται αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Public στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τους επόμενους μήνες του 2018, η Public Βιβλιοθήκη, θα υποδεχθεί δύο ακόμα σειρές, τη σειρά Public Modern Classics και την αγαπημένη σειρά Classics Illustrated (Κλασσικά Εικονογραφημένα). Μέσα από την σειρά Public Modern Classics, το κοινό θα γνωρίσει από την αρχή έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας με αποκλειστικές ανατυπώσεις εξαντλημένων τίτλων με ενιαία εμφάνιση εξωφύλλων. Παράλληλα, τα Public ξαναφέρνουν στους αναγνώστες τα αγαπημένα Κλασσικά Εικονογραφημένα, τα οποία θα φτάνουν στα ράφια της Βιβλιοθήκης Public με νέα πρωτότυπη μετάφραση, που έχει επιμεληθεί ο Γ. Ικ. Μπαμπασάκης. Σύντομα, μάλιστα, θα ανακοινωθούν και άλλες δύο σειρές, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.

Με στόχο λοιπόν μια απολαυστική ανάγνωση, η Public βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Νο1 βιβλιοπωλείο καλώντας τους αναγνώστες να γνωρίσουν από την αρχή κλασσικά αλλά και μοντέρνα έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.