Η πυρκαγιά στα Βίλια συνεχίζει να κατακαίει για όγδοη ημέρα δασικές εκτάσεις

Η πυρκαγιά στα Βίλια συνεχίζει να κατακαίει για όγδοη ημέρα δασικές εκτάσεις

Η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια δεν φαίνεται να απασχολεί τη Δευτέρα τα ενημερωτικά πρωινάδικα των τηλεοπτικών σταθμών κατακαίει όμως ακόμα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα δάση και δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής και από τις δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, προκύπτει ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων είναι ακόμα επικίνδυνη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο μετά από οκτώ ημέρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα σβήσει.

Η καταστροφή συνεχίζεται την ώρα που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία, μέχρι το Σάββατο 21 Αυγούστου είχαν καταγραφεί από τον δορυφόρο 94.324 καμένα στρέμματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter