Η πυρκαγιά στην Εύβοια μέσα από τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Η πυρκαγιά στην Εύβοια μέσα από τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι δραματικές εικόνες από την πύρινη κόλαση που βιώνει τις τελευταίες μέρες η βόρεια Εύβοια.

Η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνου Τσακαλίδη με την κυρία Παναγιώτα να αναστενάζει καθώς οι φλόγες πλησιάζουν το σπίτι της στο χωριό Γούβες είναι στο πρωτοσέλιδο τόσο της Daily Mail, όσο και στον Guardian, την Daily Telegraph αλλά και στους Financial Times.

Χρησιμοποιείται ως φόντο –αλλά ίσως και σαν μια προεπισκόπηση γι αυτό που μας περιμένει- στην είδηση για την έκθεση του ΟΗΕ που διαγράφει ένα ζοφερό μέλλον αν η ανθρωπότητα δεν δράσει άμεσα.

Στη γαλλική εφημερίδα La Croix και τις ιταλικές Corriere de la Sera και La Stampa βλέπουμε τη φωτογραφία του Αλέξανδρου Τζωρτζίνη με δυο ανθρώπους, έναν πυροσβέστη κι έναν εθελοντή, αντιμέτωπους με τις θεόρατες πύρινες γλώσσες.

Στα πρωτοσέλιδα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες φιγουράρουν οι εικόνες από την Εύβοια, συχνά χωρίς αναφορά στην καταστροφή που συνετελέσθη αλλά για να υπογραμμίσουν την καταστροφή που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή αν οι κυβερνήσεις δεν πάρουν δραστικά μέτρα για την αναχαίτισή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter