Η Ρ. Δούρου στη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Video)

Η Ρ. Δούρου στη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Video)

Τη 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο ATHENS EXPO 2018, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όπου την υποδέχθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Την Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντεταλμένη για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Στην Περιφέρεια Αττικής μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ η διασύνδεση των νέων γυναικών και των νέων ανδρών με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Η Ρένα Δούρου περιηγήθηκε σε περίπτερα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στους τρεις χώρους της Έκθεσης, ενημερώθηκε σχετικά και συνομίλησε με μετέχοντες. Η Υπουργός κα Φωτίου ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο επιχορηγεί η Περιφέρεια Αττικής τις επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο.

«Στην Περιφέρεια Αττικής μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ η διασύνδεση ιδίως των νέων γυναικών και των νέων ανδρών με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής κατά την παρέμβασή της στη θεματική συζήτηση – συνάντηση «Τουρισμός – Πολιτισμός». «Οι νέοι είναι κατεξοχήν φορείς της καινοτόμου δράσης, σκέψης, παρέμβασης». «Μας έχει εντυπωσιάσει στην Περιφέρεια Αττικής ότι οι νέοι και οι νέες καινοτομούν και σε επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης. Δηλαδή τόσο εσωτερικής οργάνωσης του συνεργατικού τους σχήματος, όσο και της εξωτερικής τους διασύνδεσης», τόνισε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια αναφέρθηκε στον συμβολισμό της τοποθεσίας, τον χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, πηγαίνοντας πίσω στο 1999 όταν «η ιστορία του Χρηματιστηρίου δεν τίναξε μόνο την ελληνική οικονομία στον αέρα, άλλαξε και τις νοοτροπίες», όπως ανέφερε. Σήμερα λοιπόν, στον χώρο αυτό «μιλάμε για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία». «Όχι μόνο στηρίζουμε νέους και νέες, όχι μόνο δημιουργούμε ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους δοκιμάστηκαν από τις στρεβλές προνοιακές πολιτικές, μα ποιούμε και ένα διαφορετικό ηθικό υπόδειγμα εξουσίας, που προτεραιότητα έχει τη συνεργασία, τη συνέργεια, και μάλλον, τα έχουμε καταφέρει».

Η Έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Δείτε σχετικό βίντεο από τη θεματική συζήτηση στο πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο ATHENS EXPO 2018.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter