Η Ράικου δήλωσε στοχοποιημένη, επικαλούμενη δημοσίευμα που έγινε μετά την παραίτησή της

Η Ράικου δήλωσε στοχοποιημένη, επικαλούμενη δημοσίευμα που έγινε μετά την παραίτησή της

Είναι ασύλληπτο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η Ελένη Ράικου, καταθέτοντας στο ειδικό δικαστήριο, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να εμφανιστεί ως εκβιαζόμενη, επικαλούμενη ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» το οποίο έγινε δύο ολόκληρους μήνες αφού υπέβαλε την παραίτησή της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Δείτε επίσης: Οταν «εξέλαβε» η Ράικου

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, στην προσπάθειά της να στηρίξει το αφήγημα ότι παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, επειδή πρακτικά εκβιαζόταν, επικαλέστηκε δύο δημοσιεύματα. Το ένα, όπως είχε αναφέρει και στην επιστολή παραίτησής της, ήταν η αποκάλυψη του Documento.

Φυσικά το δημοσίευμα τότε, δεν σχετιζόταν με τους χειρισμούς της Ράικου στην υπόθεση Novartis, αλλά με σοβαρές καταγγελίες συναδέλφου της, σύμφωνα με την οποία η Ελένη Ράικου ήταν υπεύθυνη για την απόκρυψη στοιχείων από δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Θωμά Λιακουνάκο και αφορούσαν προμήθειες οπλικών συστημάτων.

Το δεύτερο δημοσίευμα που επικαλέστηκε η εισαγγελική λειτουργός, ήταν ένα της «Δημοκρατίας». Όπως όμως γράφει η δημοσιογράφος της εφημερίδας Μαρία Παναγιώτου, το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο η Ράικου δήλωσε ενόρκως ενώπιον του δικαστών του ειδικού δικαστηρίου, ότι τη στοχοποίησε, έγινε δύο ολόκληρους μήνες μετά την παραίτησή της, δηλαδή στις 28 Μαΐου 2017. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Δημοκρατίας, σχετιζόταν με τη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο. Μάλιστα η Ράικου απάντησε σε σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, ότι παραιτήθηκε μετά το εν λόγω δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ρώτησε τη Ράικου αν παραιτήθηκε μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας κι εκείνη απάντησε «ναι». Μάλιστα, στη συνέχεια μίλησε για παράκεντρα εξουσίας και απέδωσε και αυτό το δημοσίευμα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επειδή, όπως είπε, είχε επαφές με τη «Δημοκρατία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter