Η Ράνια Σβίγκου «σφυροκοπεί» τις ρατσιστικές απόψεις του κ. Κυρανάκη (Video)

Η Ράνια Σβίγκου «σφυροκοπεί» τις ρατσιστικές απόψεις του κ. Κυρανάκη (Video)

Ανελέητο «σφυροκόπημα» από την υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, Ράνια Σβίγκου, όπου ανάγκασε σε άτακτη υποχώρηση τον υποψήφιο της Ν.Δ. Κων. Κυρανάκη για τις ρατσιστικές του δηλώσεις αναφορικά με την επιδοματική πολιτική για το παιδί.

«Ο κ. Κυρανάκης προσπαθεί μέσω Κρήτης προσπαθεί να πάει Θεσσαλονίκη. Εξηγεί εδώ και 5 λεπτά ένα τουίτ του που ήταν δύο γραμμές» ξεκίνησε η Ράνια Σβίγκου για να αναδείξει την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Ν.Δ.

«Το πρωί ο κ. Ζούλας άδειασε τον κ. Κυρανάκη και το βράδυ ο κ. Κυρανάκης αδειάζει τον κ. Ζούλα. Βλέπω τρεις Ν.Δ., την μη μετριοπαθή του κ. Κυρανάκη, την μετριοπαθή του κ. Ζούλα και μία Ν.Δ. με ολίγη μετριοπάθεια που την εξέφρασε πριν ο κ. Χατζηδάκης. Τελικά κανένας δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θέση της Ν.Δ.» είπε η κ. Σβίγκου.

«Τι καταλαβαίνουν όμως οι Έλληνες πολίτες αρκεί να δουν τα στοιχεία για τα επιδόματα που αφορούν το παιδί;»

«Εμείς βρήκαμε μια συνολική δαπάνη για το παιδί στα 650 εκ. και τώρα είναι 1,1 δις ευρώ. Επίσης βρήκαμε 79.000 θέσεις για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τώρα οι θέσεις είναι 140.000 και δεσμευόμαστε ότι εφόσον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.»

«Πανηγύριζε η Ν.Δ. για τον κ. Αντεντοκούμπο. Αν γεννιόταν όμως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη – Κυρανάκη δεν θα ελάμβαναν κανένα επίδομα οι γονείς του» τόνισε.

«Κάνατε δύο ρατσιστικές δηλώσεις σε μία, τη μία φορά είπατε μόνο για Ελληνόπουλα και την άλλη ότι οι Ρομά δεν είναι Έλληνες».

Στην ερώτηση του κ. Κυρανάκη για το ποιος πρέπει να παίρνει το επίδομα η Ράνια Σβίγκου απάντησε ότι «το επίδομα θα πρέπει να δίνεται σε όσους διαμένουν στη χώρα, έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Στο εξωτερικό υπάρχουν επιδόματα που δίνονται σε αλλοδαπούς πολίτες που φορολογούνται στην χώρα».

«Δεν μπορείτε και εσείς να αρνηθείτε (για παράδειγμα) σε έναν Γάλλο πολίτη που διαμένει μόνιμα στη χώρα μας, δεν μπορείτε να αρνηθείτε τίποτα σε κάποιον που φορολογείται στη χώρα».

«Θα έπαιρναν οι γονείς του κ. Αντεντοκούμπο επίδομα ναι, ή όχι;» «Επίσης να απαντήσετε γιατί ήταν τόσο χαμηλή η επιδοματική πολιτική επί Ν.Δ.;»

“Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας και ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, ο κ. Κυρανάκης”

Στις ίδιες ερωτήσεις που επαναλάμβανε ο κ. Κυρανάκης διότι οι απαντήσεις που έπαιρναν δεν του άρεσαν για να τις ακούσει και θεωρούσε ότι με αυτή την παρελκυστική τακτική και με προσωπικές επιθέσεις που συνηθίζει, να «στριμώξει» τον αντίπαλό του, η Ράνια Σβίγκου απαντώντας για τα κριτήρια σχετικά με τα επιδόματα που θα δικαιούνταν αν έμενε στην Γαλλία του απάντησε: «Πρέπει να έχεις τα ίδια κριτήρια, άνθρωπε μου. Δεν γέννησα στην Γαλλία για να παίρνω το επίδομα της Γαλλίδας μάνας».

“Η Ν.Δ. δεν θα δώσει κανένα επίδομα, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα κόψει όλα τα επιδόματα και για αλλοδαπούς και για Έλληνες” πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.

“Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ο κ. Κυρανάκης” είπε η κ. Σβίγκου στη συνέχεια της εκπομπής και του διάβασε από τη σελίδα της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα.

“Ο ρατσιστικός λόγος είναι απλά πρόσχημα για την κατάργηση συνολικά της επιδοματικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους” υπογράμμισε η κ. Σβίγκου στο κλείσιμο της εκπομπής αναδεικνύοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ.

Πηγή: avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter