Η «ρατσιστική» συμβολή του Θάνου Τζήμερου σε ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ

Η «ρατσιστική» συμβολή του Θάνου Τζήμερου σε ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ

Με μια ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του, Θάνος Τζήμερος «συμβάλλει» στον προβληματισμό αυτών των ημερών για το τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία εν ψυχρώ του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο Θάνος Τζήμερος παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες και γράφει:

Κουίζ: τι κοινό έχουν αυτές οι φωτογραφίες που ουδέποτε απασχόλησαν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης;

Η πρώτη φωτογραφία αφορά ένα σοκαριστικό έγκλημα όπου οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης βρήκαν σε διαμέρισμα στο Μανχάταν τρεις σορούς.

Όπως ανέφερε τότε η Daily Mail, οι αστυνομικοί βρήκαν μια γυναίκα αποκεφαλισμένη, ένα 5χρονο κορίτσι δολοφονημένο και έναν άντρα κρεμασμένο, ο οποίος ήταν ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του δολοφονημένου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τις αρχές η νεκρή ήταν η 46χρονη Τζένιφερ Σλέχτ, με την κόρη της Αμπαϊνές Σλεχτ Τέντλα και ο δράστης και αυτόχειρας ήταν ο 46χρονος Γιόναθαν Τέντλα.

Η δολοφονία είχε γίνει λίγες ώρες πριν η γυναίκα προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας προστασία από τον σύζυγό της.

Ανάλογες για άλλα εγκλήματα είναι και οι άλλες φωτογραφίες. 

Αγνοούμε τι ακριβώς θέλει να πει ο Θάνος Τζήμερος. Προφανώς θεωρεί υπερβολική την ενασχόληση της Κοινής Γνώμης με μία ακόμη εν ψυχρώ δολοφονία αφροαμερικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες από λευκούς αστυνομικούς. Αντίθετα, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα έπρεπε να δίνουν μεγαλύτερη έκταση στα εγκλήματα των «σκούρων» ή μεταναστών. 

Τα εγκλήματα πάθους εντός οικογενειών είναι ένα εντελώς διαφορετικό φαινόμενο και δεν έχει σχέση με το χρώμα, την καταγωγή ή την θρησκεία. Γίνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου…

Τα εγκλήματα όμως της Αστυνομίας και η υπερβολική χρήση βίας και μάλιστα από τα επίσημα όργανα του κράτους που συχνά έχει περιθάλψει και στηρίξει τον ρατσισμό έχουν ονόματα και υπογραφή.

Αν καταλάβαμε καλά η συμβολή του κυρίου Τζήμερου σε ό,τι έχει βάλει φωτιά αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνον) είναι μια καθαρά ρατσιστική ανάρτηση. 


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter