Η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του Athens Pride 2019

Η Ρένα Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του Athens Pride 2019

«Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό του Athens Pride, για άλλη μία φορά γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τη διαφορετικότητα», επισήμανε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου για το Athens Pride 2019 που φιλοξενήθηκε στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η φετινή καμπάνια του Athens Pride 2019 (Σάββατο 8 Ιουνίου) καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Athens Pride Week 2019 (1 – 7 Ιουνίου).

Το φετινό μήνυμα της διοργάνωσης «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» αποτελείται από λέξεις που επενδύθηκαν με ιδιαίτερο συμβολισμό μετά την τραγική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς πρόκειται για μια ιστορία που γράφτηκε με αίμα, στη μέση ενός δημόσιου χώρου, μπροστά στα μάτια μας.

«Κάθε χρόνο μιλάμε για ισονομία κι ελευθερία – κάθε μέρα όμως συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζονται ρατσιστικά»

«Γιορτάζουμε τη διεκδίκηση για σεβασμό στα αυτονόητα. Γιατί ακόμη, με διάφορες αφορμές, με διάφορες μορφές, αναδεικνύεται με επείγοντα τρόπο η ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα, στερεότυπα που οδηγούν κάποτε ακόμη και στον θάνατο, για να αναζητήσουμε τους δρόμους της αξιοπρέπειας, τους δρόμους της ισότιμης ζωής» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. «Κάθε χρόνο μιλάμε για ισονομία κι ελευθερία. Κάθε μέρα όμως συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζονται ρατσιστικά. Πέφτουν θύματα φραστικής ή σωματικής βίας. Κάθε μέρα υποφέρουν εξαιτίας της ταυτότητάς τους. Αναγκάζονται να δίνουν μάχη, να διεκδικούν, να πολεμούν για το δικαίωμά τους στην αποδοχή και στον αυτοπροσδιορισμό. Να πολεμούν, να πολεμούμε για τα αυτονόητα, για όσα θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση».

Και φέτος η Περιφέρεια μετέχει με αίσθημα ευθύνης στο Athens Pride, περήφανη και αποφασισμένη να υψώσει, να υψώσουμε όλοι μαζί, τείχος απέναντι στην αδιαλλαξία, την άγνοια, την αδιαφορία. Μετέχουμε συνειδητά και όχι τυπικά, ενεργά και όχι τυπολατρικά, παίρνουμε θέση σε έναν αγώνα που δεν αφορά μία μέρα αλλά όλες τις μέρες του χρόνου.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter