Η Ρωσία απειλεί με διακοπή του ρωσικού αγωγού Nord Stream 1

Η Ρωσία απειλεί με διακοπή του ρωσικού αγωγού Nord Stream 1

Νέα ανησυχητική δήλωση από ανώτατο αξιωματούχο της ρωσικής κυβέρνησης που ακούγεται ως προειδοποίηση ή και απειλή μετά τα μέτρα των Δυτικών χωρών κατά της Μόσχας ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη μια τέτοια απόφαση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Σε σχέση με τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας σχετικά με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την επιβολή απαγόρευσης του Nord Stream 2, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίστοιχη απόφαση και να επιβάλουμε εμπάργκο στην άντληση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1». είπε ο Νόβακ σε δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Αλλά μέχρι στιγμής δεν λαμβάνουμε μια τέτοια απόφαση», πρόσθεσε

 

Ο Nord Stream είναι ένας υπεράκτιος αγωγός φυσικού αερίου από το Βίμποργκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς το Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας και ανήκει και λειτουργεί από την εταιρεία Nord Stream AG. Το έργο περιλαμβάνει δύο παράλληλες γραμμές. Η πρώτη γραμμή είχε ολοκληρωθεί το Μάιο του 2011 και εγκαινιάστηκε στις 8 Νοεμβρίου 2011.[1][2] Η δεύτερη γραμμή ολοκληρώθηκε το 2011-2012 και εγκαινιάστηκε στις 8 Οκτωβρίου 2012.

Φωτογραφία: Wikipedia

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter