Η Ρωσία «δείχνει» την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Η Ρωσία «δείχνει» την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε τη Δευτέρα τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ως υπεύθυνες για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, υπερεθνικιστή συγγραφέα Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «μυαλό του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η FSB αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

«Ως αποτέλεσμα των επειγόντων ερευνών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας εξιχνίασε τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, που γεννήθηκε το 1992», τόνισε η FSB. Η ειδική υπηρεσία διαπίστωσε ότι «το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες». Ο δράστης του αναγνωρίστηκε ως υπήκοος της Ουκρανίας, η Ναταλία Βοβκ γεννημένη το 1979.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν, ωστόσο η πρώτη εικόνα είναι πως στόχος δεν ήταν η νεαρή, αλλά ο πατέρας της.

Οι λεπτομέρειες της έκρηξης ερευνώνται επί του παρόντος από τη ρωσική Ερευνητική Επιτροπή. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram Baza, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως η Ντούγκινα οδηγούσε για περίπου δέκα λεπτά πριν εκραγεί το όχημα, πάρει φωτιά και φύγει από τον δρόμο.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 400 γραμμάρια TNT χρησιμοποιήθηκαν στην έκρηξη και ότι ο «εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος κάτω από το κάθισμα του οχήματος από την πλευρά του οδηγού».

Πηγή: ΤASS, BBC

Διαβάστε επίσης: Ρωσικά ΜΜΕ: Νεκρή από βομβιστική επίθεση η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη συμβούλου του Πούτιν (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter