Η Ρωσία επικαλείται έρευνες για την υψηλή αποτελεσματικότητα των Sputnik-V, Astra Zeneca και Sinopharm

Η Ρωσία επικαλείται έρευνες για την υψηλή αποτελεσματικότητα των Sputnik-V, Astra Zeneca και Sinopharm

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επικαλέστηκε έρευνα, σήμερα Δευτέρα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JAMA) αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V. Τονίζει μάλιστα την υψηλή αποτελεσματικότητα σε άτομα ηλικίας άνω των 60, ετών κατά την διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χορήγηση δόσεων των εμβολίων Sputnik-V, Astra Zeneca και Sinopharm στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η θνητότητα μεταξύ των εμβολιασθέντων σε ποσοστό 96,6%. Επίσης μειώθηκαν τα περιστατικά μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασθέντων σε ποσοστό 88%.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι από τις 663.602 εμβολιασμένους, το 63% είχε κάνει το εμβόλιο Sputnik-V.

Σύμφωνα με το RDIF, τα εμβόλια παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα μεταξύ των ατόμων που ανήκαν σε ηλικιακές ομάδας 70-79 ετών και άνω των 80 ετών, καθώς έδειξαν μείωση της θνητότητας απ’ όλα τα αίτια σε ποσοστό 98,2% και 94,2% αντίστοιχα.

Η στατιστική έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο από 1 έως 15 Ιουνίου και παράλληλα το 81,4% των συμμετεχόντων είχε προφτάσει να κάνει τουλάχιστον την μία δόση του ενός ή του άλλου εμβολίου έως τις 15 Μαΐου του 2021. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν με τον τίτλο: Evaluation of a COVID-19 Vaccine Campaign and SARS-CoV-2 Infection and Mortality Among Adults Aged 60 Years And Older in a Middle-Income Country.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter