Η Ρωσία προειδοποιεί για «πυρηνική αποτροπή» και υποστηρίζει ότι έχει σχετικά προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Ρωσία προειδοποιεί για «πυρηνική αποτροπή» και υποστηρίζει ότι έχει σχετικά προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Φωτογραφία από πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας (Servicio de prensa del Ministerio ruso de Defensa via AP)

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας, τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «τραγικές και μοιραίες» συνέπειες, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιπαρατίθενται με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Δύση υποτίμησε «την ετοιμότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε οποιαδήποτε κατάσταση».

«Δεν θέλω καν να υποθέσω ότι αυτή η υποτίμηση θα μπορούσε να γίνει τραγική και μοιραία», είπε, προσθέτοντας ότι η Δύση επέλεξε να αντιπαρατεθεί με μια μεγάλη πυρηνική δύναμη.

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απαντήσουμε σε αυτό – ρητορικοί και πρακτικοί. Διαθέτουμε τους πόρους για να μεταφέρουμε μηνύματα προς τη Δύση στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, ακόμη και ελλείψει προθυμίας των αντιπάλων μας να διεξάγουν έναν νηφάλιο διάλογο. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, η πλευρά τους να κάνει λάθος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην το κάνουμε».

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Μόσχα, εάν η Ρωσία μπορεί να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια σε μια εποχή ανταγωνισμού της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε, ότι μπορεί.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει τέτοια έργα υποδομής στο πεδίο της πυρηνικής αποτροπής που θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια στις επερχόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, ο άνθρωπος κλειδί στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών.

«Κοινό μας καθήκον είναι να αποτρέψουμε τον κόσμο και τον πολυπολικό κόσμο, πάνω από όλα, από το να διολισθήσει στο πυρηνικό χάος», είπε ο Ριαμπκόφ.

Πυρηνικό χάος

Η επισήμανση για το πυρηνικό χάος έγινε μετά τα σχόλια του διακεκριμένου εμπειρογνώμονα στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών Αλεξέι Αρμπάτοφ, ο οποίος θεωρεί ότι χωρίς διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο πολυπολικός κόσμος θα μπορούσε να διολισθήσει σε πυρηνικό χάος.

Ο Αρμπάτοφ είπε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επαναλάβουν τον διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αρμπάτοφ θεωρεί ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διατηρήσουν τη συνθήκη New START, η ισχύς της οποίας εκπνέει το 2026 και να συνάψουν μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Μετά από αυτό, είπε ο Αρμπάτοφ, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον στρατηγικό διάλογο.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγορεύει την πρόσβαση σε 81 δυτικά μέσα ενημέρωσης – Ποια ελληνικά ΜΜΕ είναι στη λίστα

Συμφωνία Ισραήλ – Χεζμπολάχ για τερματισμό των εχθροπραξιών επιθυμούν οι ΗΠΑ

Αϊτή: Εκατοντάδες αστυνομικοί από την Κένυα σε αποστολή του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του εγκλήματος

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter