Η Ρωσία αποδοκιμάζει την απόφαση Ερντογάν για άνοιγμα των Βαρωσίων

Η Ρωσία αποδοκιμάζει την απόφαση Ερντογάν για άνοιγμα των Βαρωσίων

Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περιοχής των Βαρωσίων στην ουδέτερη ζώνη της Κύπρου.

Οι Ρώσοι εκφράζουν τη «σοβαρή ανησυχία» τους μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την τουρκική απόφαση ως απαράδεκτη, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι οι μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, δημιουργούν «πρόσθετες δυσκολίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης ότι η ταχύτερη επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας «εποικοδομητικής ατμόσφαιρας», με στόχο να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των Βαρωσίων.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει συνεπής στους τρόπους διευθέτησης που ορίζονται από τις εν λόγω αποφάσεις και είναι έτοιμη να συνδράμει στην εφαρμογή τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter