Τον βλέπει ως πρότυπο αγάπης!

Η Ρωσική Εκκλησία «διαφημίζει» τον τελευταίο τσάρο!

Σε διάφορες περιοχές της Μόσχας εμφανίστηκαν διαφημιστικές αφίσες με τσιτάτα από την αλληλογραφία που τσάρου Νικόλαου Β προς την σύζυγό του αυτοκράτειρα Αλεξάντρα Φιόντοροβνα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το τμήμα της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι αρμόδιο για τις κοινωνικές σχέσεις και τις επαφές με τα ΜΜΕ.

Στις διαφημιστικές αφίσες αναγράφονται αποσπάσματα από το προσωπικό ημερολόγιο της αυτοκράτειρας Αλεξάντρα Φιόντοροβνα, και τις επιστολές που έστελνε στον σύζυγό της τσάρο Νικόλαο Β'. Τα αποσπάσματα αυτά που αναφέρονται στην αγάπη, τον γάμο και την οικογενειακή ευτυχία και αναγράφονται στις αφίσες, αποτελούν μέρος «του προγράμματος που προωθεί η Εκκλησία, με τίτλο «Ο Νικόλαος Β' και η Αλεξάντρα Φιόντοροβνα. Λόγια αγάπης».

Στόχος του προγράμματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - όπως αναφέρεται - είναι «να εμπεδώσει τις αξίες της οικογένειας στην ρωσική κοινωνία, και να ενημερώσει σωστά τον κόσμο για την ζωή της τσαρικής οικογένειας». Παράλληλα, αποτελεί και απάντηση στο κινηματογραφικό έργο Ματίλντα που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικόλαου Β’ με την τότε γνωστή μπαλαρίνα Όλγα Ξεσίνσκαγια, το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Προφανώς, ξεχνά πως την ίδια στιγμή εκατομμύρια Ρώσων υπέμεναν ένα καθεστώς που δεν είχε σχέση με καμία δικαιοσύνη, ισότητα ή δημοκρατία.

«Στην διάρκεια εκατό και πλέον ετών η προσωπική ζωή της οικογενείας των τελευταίων Ρομανόφ, υπήρξε στόχος διαφόρων μυθευμάτων και παραποιήσεων», δήλωσαν στο πρακτορείο Interfax οι αρμόδιοι του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι «Η πραγματική ιστορία της συζυγικής τους ζωής, βασισμένης στην πίστη, την αγάπη και τον αμοιβαίο σεβασμό, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τις οικογενειακές σχέσεις των συγχρόνων μας».

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αφίσες αυτές. Το γραφείο τύπου του Τμήματος Διαφήμισης και ΜΜΕ του Δήμου της Μόσχας, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι «οι αφίσες τοποθετούνται από τον ιδιοκτήτη των διαφημιστικών σταντ με βάση τις εμπορικές συμφωνίες που ο ίδιος κάνει» και πως «η διυπηρεσιακή επιτροπή της κυβέρνησης της Μόσχας δεν θεωρεί το εν λόγω πρόγραμμα πως συνιστά διαφήμιση κοινωνικού περιεχομένου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.