Η Ryanair σκοπεύει να προσφύγει εναντίον του πακέτου διάσωσης της Lufthansa

Η Ryanair σκοπεύει να προσφύγει εναντίον του πακέτου διάσωσης της Lufthansa

Να προσβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τo πακέτο διάσωσης της Lufthansa σκοπεύει η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η Ryanair θα προσφύγει εναντίον του νέου παραδείγματος παράνομης κρατικής βοήθειας προς την Lufthansa, η οποία θα προκαλέσει τεράστια στρέβλωση στον ανταγωνισμό και στους ισότιμους όρους που αφορούν τις πτήσεις από και προς Γερμανία για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Μάικλ Ο’ Λίαρι, αναφερόμενος στο ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα βοήθειας που συμφώνησαν χθες η γερμανική κυβέρνηση με την Lufthansa.

Ο Μάικλ Ο’ Λίαρι αναφέρθηκε ακόμη στην κρατική υποστήριξη που λαμβάνει ήδη η γερμανική αεροπορική εταιρία για την κάλυψη της μισθοδοσίας της, τονίζοντας ότι έτσι ενισχύεται η ούτως ή άλλως σχεδόν μονοπωλιακή κυριαρχία της Lufthansa στα ταξίδια από και προς Γερμανία.

Η συμφωνία του κράτους με την εταιρία ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξετάζει ακριβώς τα θέματα του ελεύθερου ανταγωνισμού. Σε «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο έχει αναδειχθεί το ζήτημα των δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης (σλοτ) από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κάποια από τα οποία οι Βρυξέλλες ζητούν να δοθούν σε ανταγωνιστές της Lufthansa ως «αποζημίωση». Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ φέρεται πάντως να έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την εταιρία στις διεκδικήσεις της έναντι της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter