Η Σαμίρα και η ανθρωπιά

Η Σαμίρα και η ανθρωπιά

Στη Γαλλία περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι υπέγραψαν κατά της απέλασης της 10χρονης Σαμίρα από την Ακτή Ελεφαντοστού. 

Για την ακρίβεια υπέγραψαν την έκκληση του ευρωβουλευτή του κεντροαριστερού κόμματος Place Publique Ραφαέλ Γκλικσμάν ώστε η Σαμίρα, η οποία πηγαίνει σε σχολείο της περιοχής του Παρισιού, να μην απελαθεί στις 12 Νοεμβρίου στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βενετία με βάση τη διαδικασία του Δουβλίνου που αναθέτει την εξέταση του αιτήματος ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη. Η Σαμίρα δεν είναι μόνο ένα κοριτσάκι δέκα ετών. Διέφυγε από τη χώρα της με τους γονείς της για να γλιτώσει την κλειτοριδεκτομή, διέσχισε την κόλαση και τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, διασώθηκε κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο όπου έχασε τη μητέρα της. Πατέρας και κόρη έφτασαν στη Γαλλία τον περασμένο Γενάρη.

Την κόλαση που έζησε η μικρή Σαμίρα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην επιστολή του προς τον διευθυντή του αστυνομίας του Παρισιού.

Στο κείμενό του σημειώνει το αυτονόητο: «Η διεθνής διακήρυξη των δικαιωμάτων του παιδιού προβλέπει ότι το ύψιστο συμφέρον του παιδιού πρέπει να είναι μια πρωταρχική μέριμνα σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά. Αυτή η θεώρηση πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις μεταφοράς στο πλαίσιο της διαδικασίας του Δουβλίνου για τις οικογένειες με παιδιά».

Το ψήφισμα υπέγραψαν η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η πρώην υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, οι ηθοποιοί Μαρίνα Φόις και Αντέλ Εξαρχόπουλος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τουλάχιστον άλλα 1.000 παιδιά είναι σε αυτή την κατάσταση μόνο στη Γαλλία! Καθένα είναι ένας από εμάς. Ολα τους θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter