Η Σαντορίνη των 50’s στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Documento

Η Σαντορίνη των 50’s στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Documento

Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το λεύκωμα «Σαντορίνη» (Εκδόσεις Πατάκη) που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε δικά της κείμενα και εικόνες του νησιού που αιχμαλώτισε ο φακός του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ τη δεκαετία του 1950.

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και ο Λεωνίδας Οικονομάκης των Social Waste συναντήθηκαν με τη Μαρίνα Αγγελάκη στη Ραψάνη Τεμπών και συζήτησαν για το πολιτικό τραγούδι από το ροκ στη ραπ.

Ο Γιάννης Καλπούζος συζητά με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Εράν – Βυζαντινά αμαρτήματα» (Εκδόσεις Ψυχογιός) που εξελίσσεται την εποχή της εικονομαχίας.

Κείμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας σχετικά με την διορισμό του Βασίλειου Κουκουσά, καθηγητή πρώτης βαθμίδας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας.

Η Ζωή Χατζή, πρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, και η Βιβή Κοψιά, θεατρολόγος και αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΘ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξοβελίσει τα καλλιτεχνικά μαθήματα από τα λύκεια και τον περιορισμό ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (όπως το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο) στην ενισχυτική διδασκαλία.

Η δημιουργός ρούχων και επιχειρηματίας Κέλλυ Φωτοπούλου αφηγείται στην Αφροδίτη Ερμίδη πώς από την Υδρα έφτασε στην Ινδία.

Ο Κώστας Ελευθερίου, Διδάσκων Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει για τo βιβλίο «Ευτυχιοκρατία: Πώς η βιομηχανία της ευτυχίας κυβερνά τη ζωή μας» (Εκδόσεις Πόλις) των Εντγκαρ Καμπάνας και Εβα Ιλουζ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter