Η Σαχτάρ Ντονέτσκ ζητά την αντικατάσταση του Ιράν από την Ουκρανία στο Μουντιάλ

Η Σαχτάρ Ντονέτσκ ζητά την αντικατάσταση του Ιράν από την Ουκρανία στο Μουντιάλ

H Σαχτάρ Ντονέτσκ ζήτησε από τη FIFA να αντικατασταθεί το Ιράν από την Ουκρανία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ (20/11-18/12). Το Κίεβο κατηγορεί ανοιχτά την Τεχεράνη ότι προμήθευσε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη Ρωσία για να υποστηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο CEO της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, σε επιστολή του στη παγκόσμια συνομοσπονδία κατήγγειλε τα εξής:

«Ενώ οι Ιρανοί ηγέτες θα διασκεδάζουν βλέποντας την εθνική τους ομάδα να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ουκρανοί θα σκοτώνονται από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ιρανικούς πυραύλους. Κάθε ένα από αυτά παρήχθη και παραδόθηκε από τις ιρανικές αρχές, οι Ιρανοί εκπαιδευτές και ο στρατός εκπαίδευσαν και διαχειρίστηκαν άμεσα τις εκτοξεύσεις τους».

Και ο Σεργκέι Πάλκιν συνέχισε καλώντας «τη FIFA και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσουν αμέσως στην εθνική ομάδα του Ιράν να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ουκρανών. Η Ουκρανία έχει αποδείξει ότι αξίζει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζοντας με την καρδιά της».

Οι κανονισμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνουν στη FIFA τη δυνατότητα αντικατάστασης μιας εθνικής ομάδας με μια άλλη, αλλά δεν προσδιορίζουν τα κριτήρια της αντικατάστασης.

Η αντικατάσταση του Ιράν με την Ουκρανία για πολιτικούς λόγους θα ήταν «μια ιστορικά και αθλητικά δικαιολογημένη απόφαση», υποστήριξε ο Πάλκιν, καλώντας τους ηγέτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να «μην επαναλάβουν τα λάθη του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter