Η σειρά «Μια ημέρα» εξελίσσεται σε τηλεοπτικό φαινόμενο

Η σειρά «Μια ημέρα» εξελίσσεται σε τηλεοπτικό φαινόμενο
Οι πρωταγωνιστές της σειράς, Λέο Γούντολ και Αμπίκα Μοντ έγιναν πασίγνωστοι μέσα σε λίγες μόνο μέρες

Είδαμε την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου «Μια ημέρα/One day» του Ντέιβιντ Νίκολς, που ξεπέρασε τους 15.000.000 θεατές σε δύο βδομάδες.

Δεν είναι μια συνηθισμένη ρομαντική σειρά με ήρωες-κλισέ που συναντιούνται, ερωτεύονται, περνούν τις κρίσεις τους και καταλήγουν μαζί. Ή χωρίζουν για οποιονδήποτε λόγο. Η σειρά «Μια ημέρα» του Netflix είναι μια ανάσα σε ένα τηλεοπτικό είδος που διψούσε για ανανέωση. Είναι μια «αληθινή» ιστορία δύο νέων με την οποία μπορείς να ταυτιστείς. Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης – άγριας και άδικης πολλές φορές. Για την ευαλωτότητα της νιότης, για το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις, να ωριμάζεις και κυρίως να εμπιστεύεσαι. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Νίκολς που κυκλοφόρησε το 2009 και έγινε πρώτη φορά ταινία το 2011 με πρωταγωνιστές την Αν Χάθαγουεϊ και τον Τζιμ Στάρτζες.

Η τηλεοπτική μεταφορά του για το Netflix ευτύχησε να έχει πρωταγωνιστές την 28άχρονη Αμπίκα Μοντ, που υποδύεται την ηρωίδα Εμα Μόρλεϊ, και τον Λέο Γούντολ (τον είδαμε στο «White Lotus II») στον ρόλο του Ντέξτερ Μέιχιου, δυο νέους ηθοποιούς που έγιναν πασίγνωστοι μέσα σε λίγες μόνο μέρες καθώς η σειρά σπάει ρεκόρ τηλεθέασης σε όλο τον κόσμο. Δυο ήρωες που δεν είναι αυτό που φαίνονται, που αγαπούν ο ένας τον άλλο αλλά δεν ξέρουν αν θέλουν –ή δεν είναι έτοιμοι– να γίνουν ζευγάρι. Κι όμως. Στα 20 χρόνια που τους παρακολουθούμε μέσα από εικόνες μιας συγκεκριμένης μέρας κάθε χρόνο (στις 15 Ιουλίου) η ερωτική έλξη, η αγάπη, η εξάρτηση του ενός από τον άλλο είναι πάντα παρούσες. Ο όμορφος, πλούσιος, προνομιούχος, επιπόλαιος και αρκετά ματαιόδοξος Ντέξτερ και η εργατικής καταγωγής, πανέξυπνη, εκφραστική και ταλαντούχα Εμα είναι μαζί ακόμη κι όταν δεν βλέπονται, ακόμη κι όταν χωρίζουν προσωρινά.

Το «Μια ημέρα» ξεκινάει και τελειώνει στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εκεί όπου γνωρίζονται το βράδυ της αποφοίτησής τους. Μας ταξιδεύει στην ιστορία τους μέσα από διάφορες πόλεις και προορισμούς –Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι και Πάρο (στο τέταρτο επεισόδιο)– αλλά και μέσα από τις προσπάθειες που κάνουν να βρουν τον εαυτό τους, την κλίση τους, το όνειρό τους. Ολα είναι εκεί, μπορείς να απλώσεις το χέρι σου και να τα πιάσεις, αρκεί να τα δεις. Καμιά φορά δεν μπορείς, δεν θέλεις ή δεν είσαι έτοιμος. Καμιά φορά φοβάσαι ότι δεν τα αξίζεις. Καμιά φορά θέλεις απλώς να συμβούν όλα από μόνα τους. Η σειρά κλείνει με ένα φιλί σπαρακτικό, συγκινητικό, τρυφερό, ένα φιλί που σφραγίζει μια ιστορία αγάπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter