Η σειρά της Vodafone TV «I Know This Much is True» δείχνει την αξία του Μαρκ Ράφαλο (Trailer)

Η σειρά της Vodafone TV «I Know This Much is True» δείχνει την αξία του Μαρκ Ράφαλο (Trailer)

Η σειρά που είναι παραγωγής HBO βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Γουόλι Λαμπ και δίνει την ευκαιρία στον αμερικανό σταρ να πλάσει μια σπουδαία ερμηνεία εις διπλούν!

Η ιστορία των δίδυμων αδελφών Μπέρντσι μας μεταφέρει στην Αμερική των 90ς. Ο σαραντάρης Ντόμινικ έχει την ευθύνη της φροντίδας του σχιζοφρενή αδελφού του Τόμας. Οι βίαιες εκρήξεις του δεύτερου ενίοτε προκαλούν αρκετά προβλήματα στον Ντόμινικ αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φαντάζεται πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί τούτη η κατάσταση και για τους δύο. 

Ο σκηνοθέτης Ντέρεκ Σιανφράνς με τις ταινίες του («Blue Valentine», «Στο Τέλος του Δρόμου», «Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς») έχει αποδείξει ότι ξέρει όσο λίγοι την κινηματογραφική γοητεία της μελαγχολίας. Εδώ όμως προσέχει καλά ώστε το στοιχείο της τραγωδίας να μην καπελώνει τον πολιτικό και κοινωνικό στοχασμό της ιστορίας – στο φόντο υπάρχει ο πόλεμος στον Κόλπο- που εμπνεύστηκε ο Λαμπ το 1998. Μέσα σε 6 ωριαία σχεδόν επεισόδια παρακολουθούμε την κρισιμότητα της «κληρονομικότητας» των βασικών αρχών αλλά και των ανείπωτων μυστικών που ορίζουν τις ζωές των δύο αδελφών, με το σκηνοθέτη να φτιάχνει μια υποδειγματική (και απόλυτα κινηματογραφική) κατασκευή γύρω από το αμερικανικό όνειρο και τις σκοτεινές πλευρές του. 

Όλα ξεκινούν από την απόπειρα του Ντομινίκ να καταγράψει την ιστορία του παππού του που έφτασε μετανάστης από την Σικελία στις ΗΠΑ αλλά τα προβλήματα με τον Τόμας και η σιωπή της μητέρας τους γύρω από την ταυτότητα του πατέρα τους, κάνουν το ομιχλώδες τοπίο ακόμη πιο θολό. Η ερμηνεία του Ράφαλο είναι για πολλά Όσκαρ. 

Με μια ελεγχόμενη, μεθοδική αλλά και κατά διαστήματα τολμηρή προσέγγιση καταφέρνει να φτιάξει δύο διαφορετικούς ρόλους. Το καστ συμπληρώνεται από μια τριάδα δυνατών γυναικείων χαρακτήρων. Η Μελίσα Λίο υποδύεται την μητέρα των διδύμων, η Κάθριν Χαν είναι η πρώην του Ντόμινικ που κουράστηκε να του συμπαραστέκεται και η Τζούλιετ Λιούις είναι η μεταφράστρια που έχει αναλάβει την αποστολή της αποκωδικοποίησης των χειρογράφων του μετανάστη παππού.        

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter