Η Σερβία θα απέχει από τη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων – «Πυρά» Βούτσιτς κατά Βρυξελλών

Η Σερβία θα απέχει από τη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων – «Πυρά» Βούτσιτς κατά Βρυξελλών

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση αποχής της χώρας από τη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η αποχή της Σερβίας έρχεται ως αντίδραση στο γεγονός πως οι Βρυξέλλες λειτούργησαν… υποτονικά στον διορισμό Σέρβου υπουργού που δεν έχει την εμπιστοσύνη του σερβικού πληθυσμού στην κυβέρνηση του Κοσόβου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Κοσόβου «τρομοκρατικό απόβρασμα» και τον Νέναντ Ράσιτς «κατακάθι από τον πάτο του βαρελιού» ενώ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν αντέδρασαν. «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέδειξαν μία άθλια, αντισερβική στάση. Αυτό που έκανε το τρομοκρατικό απόβρασμα ο ‘Αλμπιν Κούρτι θα έπρεπε να λάβει την ανάλογη καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι γίνεται κάθε φορά. Γι αυτό και κανένας από την Σερβία δεν θα βρεθεί στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Βούτσιτς στην συνέντευξη του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό ‘’Pink”.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της πρωθυπουργού της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς. «Αναμέναμε να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση διότι ο διορισμός στο υπουργείο του Νέναντ Ράσιτς αντιτίθεται όχι μόνο στην συμφωνία των Βρυξελλών, αλλά και στην αρχή του σεβασμού της λαϊκής βούλησης. Η ΕΕ θα πρέπει να σέβεται τις αξίες που διακηρύττει, σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει η Σερβία σ’ αυτή τη φάρσα. Για πρώτη φορά η χώρα μας δεν θα λάβει μέρος στην Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στις 6 Δεκεμβρίου στα Τίρανα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter