Η σφαγή του… Γκόρτσου

Η σφαγή του… Γκόρτσου

Ο καθηγητής Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου Χρήστος Γκόρτσος έχει μια διαβολική συνωνυμία με τον γνωστό ήρωα της ελληνικής ταινίας, την οποία πολλοί επικαλούνται τελευταία με πικρόχολα σχόλια. Βρίσκεται στη μέση μιας αντιπαράθεσης στην κυβέρνηση η οποία δημιουργεί καραμπόλες, αλλά (αυτό είναι το βασικό) και δημοσιεύματα. Ο κ. Γκόρτσος είναι από τους τεχνοκράτες εκείνους που ανακυκλώνονται στις δεξιές κυβερνήσεις στη βάση ενός βιογραφικού που με τη σειρά του εμπλουτίζεται με αυτές τις ανακυκλώσεις. Ο κύκλος του καθόλου χαμένου τεχνοκράτη. Υπήρξε επί Αλογοσκούφη μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στη συνέχεια γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών απ’ όπου αποχώρησε το 2017. Τον Δεκέμβριο του 2020 ο κ. Γκόρτσος ανέλαβε συντονιστής της Επιτροπής Νομικών Εμπειρογνωμόνων στα παλιά του λημέρια, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα μέλη της επιτροπής, όπως διαβάζουμε στην απόφαση, παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Είχαν δηλαδή να διαλέξουν μεταξύ UNICEF και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διάλεξαν τη δεύτερη προσφέροντας ένα είδος πολιτικοοικονομικής φιλανθρωπίας.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2021 η ΕΚ με απόφασή της (αριθμός 3/1764) καταβάλλει ποσό 15.000 ευρώ στη δικηγορική εταιρεία Χρήστος Γκόρτσος και συνεργάτες για τις νομικές υπηρεσίες που παρείχε ο Χ. Γκόρτσος. Ξαφνικά δηλαδή η εθελοντική προσφορά του καθηγητή βγαίνει πολύ ακριβή και κυρίως αμφισβητεί τον εθελοντισμό των μελών της επιτροπής η οποία έχει συσταθεί για να παρέχει συμβουλές αμισθί.

Ως εδώ λες δεν βαριέσαι, τοκίζουμε την αριστεία και πληρώνουμε και τον ΦΠΑ της. Γιατί ένα τόσο δα σκανδαλάκι σε σχέση με τις αναθέσεις που δίνονται δεξιά και αριστερά (αλλά πληρώνουν πάντα δεξιά) ταράσσει τόσο την κυβέρνηση; Γιατί οι διαρροές αποδίδονται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο-γεια σου Γιάννη κουκιά σπέρνω Οικονόμου. Ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να καρπωθεί την απόφαση για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών στη Φθιώτιδα με το γνωστό από τον κινηματογραφικό Γκόρτσο «κατόπιν ενεργειών μου».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, Φθιωτάρχης ως σήμερα της ΝΔ, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Οικονόμου για fake news, αφού αυτός ήταν ο ενεργών. Ο Οικονόμου κατάπιε την ανακοίνωση και τα σχόλια, αλλά φαίνεται πως από αυτόν διαρρέονται τα περί Γκόρτσου για την εποπτευόμενη από τον Σταϊκούρα Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σαν να μην έφτανε αυτό, φιλικά κυβερνητικά Μέσα με ιδιαίτερες σχέσεις με τον Γ. Οικονόμου ανακυκλώνουν τη φήμη πως ο Γκόρτσος έχει γνωμοδοτήσει κατά σχεδίου νόμου που προβλέπει αλλαγές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Δηλαδή πως μπλοκάρει τον εκσυγχρονισμό της επιτροπής με εντολή Σταϊκούρα.

Τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλα αυτά; Οπως λένε χαρακτηριστικά οι πολύ δικοί του άνθρωποι: «Ο πρόεδρος δεν ασχολείται με ψιλολόγια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter