Η Shamsia Hassani, η πρώτη γυναίκα street artist στο Αφγανιστάν, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η Shamsia Hassani, η πρώτη γυναίκα street artist στο Αφγανιστάν, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Κάποια στιγμή αφαίρεσα από τα έργα μου τη μπούργκα και δημιούργησα έναν γυναικείο χαρακτήρα με κλειστά μάτια. Αντιπροσωπεύει τη γυναίκα που δεν αισθάνεται άνετα μέσα στην κοινωνία, που φοβάται να μιλήσει, που δεν έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και δεν νιώθει έτοιμη να πάρει αποφάσεις» λέει μεταξύ άλλων η Shamsia Hassani, η πρώτη γυναίκα street artist στο Αφγανιστάν, στη συνέντευξη που έδωσε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Βασίλης Λέκκας αφηγείται στην Έμυ Ντούρου στιγμές από την πορεία του. Μιλάει για τη συνάντησή του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Σπάθα, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Γιώργο Τρανταλίδη. «Είμαστε μια χώρα τόση δα που δεν χωράει το μέγεθος των καλλιτεχνών της» λέει μεταξύ άλλων.

Ο Κονγκολέζος χορογράφος και χορευτής Φοστέν Λινιεκουλά συζητά με τον Σπύρο Οικόπουλο για την αποικιοκρατία στη χώρα του, με αφορμή την παράσταση «Congo» που ανεβάζει στη Στέγη.

Ο fashion editor Δημήτρης Γραμματικογιάννης μιλάει στην Αμαλία Δενδρινού με αφορμή το Athens Fashion Film Festival για την ηθική και την αισθητική στη σύγχρονη μόδα.

Η Αφροδίτη Ερμίδη συνάντησε τα μέλη του μουσικού σχήματος «Ριζά», το οποίο αποτελεί μια δημιουργική συνάντηση με την παράδοση μέσα από έναν απρόσμενα ταιριαστό συνδυασμό πιάνου (Κωστής Ζουλιάτης), κοντραμπάσου (Πέτρος Λαμπρίδης) και φωνής (Θεμιστοκλής Καρποδίνης).

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Πανίτσας εξηγεί στον Σπύρο Οικόπουλο γιατί έχει επιλέξει να εργάζεται όταν τα φώτα της πόλης χαμηλώνουν και αποκαλύπτει τα μυστικά της νυχτερινής βάρδιας στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για τον Κερκ Ντάγκλας, τον τελευταίο θρύλο του παλιού Χόλιγουντ ποτέ δεν έκρυψε την προτίμηση του για τους Δημοκρατικούς.

Η ηθοποιός Σπέρη Κανατά συζητά με την Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή τη σαιξπηρική κωμωδία «Αγάπης Αγώνας Άγονος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter