Η σιωπή απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι έγκλημα ιστορικά βεβαιωμένο

Η σιωπή απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι έγκλημα ιστορικά βεβαιωμένο

Ο μεγάλος κίνδυνος αυτών των εκλογών είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής.

Στη ΝΔ όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά στρώνουν χαλί όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες τους χριστιανοδημοκράτες και χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία με το AFD.

Την ίδια ώρα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν επειδή οι ψήφοι στη ΧΑ θα κόψουν, όπως είναι φυσικό, ψήφους από τη ΝΔ (από πού αλλού).

Το κόμμα όμως αυτό δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα που βρίσκονται σήμερα (ή διεκδικούν) ακόμη και κυβερνητικές θέσεις.

Είναι ένα σκληροπυρηνικό κόμμα πίσω από το οποίο κρύβεται μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση με συμμετοχή σε δολοφονίες πολιτών, με έναν παρακρατικό μηχανισμό λειτουργίας και καθαρά προσωποπαγή ηγεσία που λειτουργεί με μαφιόζικη μεθοδολογία τύπου Καμόρα ή Γιάκουζα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηγεσία του με αφορμή τις ευρωεκλογές επιχειρεί να εκλέξει τον Γιάννη Λαγό για λόγους ασυλίας φυσικά, «καθαρίζοντας» τους δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές και φτάνοντας στο σημείο να κατεβάσει ψηφοδέλτιο ξεκινώντας από το γράμμα «Κ» προκειμένου ο Λαγός να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται στο ψηφοδέλτιο.

Η δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης είναι σε εξέλιξη και θα αργήσει να τελειώσει.

Για όσους βλέπουν συνομωσίες θα τους καλούσα να διαβάσουν όσα γράφουν κατά καιρούς ακόμη και το παρατηρητήριο της Δίκης για να αντιληφθούν ότι δεν είναι θέμα καθυστέρησης αλλά όγκου της δικογραφίας, πληθώρας των μαρτύρων και σκόπιμης κωλυσιεργίας από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων.

Άλλωστε ακόμη και να ήθελε το κυβερνών κόμμα να κρατήσει εντός των εκλογών τη Χ.Α. οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα έφεσης συνεπώς και στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης δεν θα έχαναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε.

Πολιτικά όμως ο κίνδυνος παραμένει. Πολλοί ψηφοφόροι θα παρασυρθούν συγχέοντας την εγκληματική αυτή οργάνωση με τα ακροδεξιά, λαϊκιστικά και σαφέστατα αντιευρωπαϊκά κόμματα στην Ευρώπη. Όμως ο Όρμπαν, ο Κουρτς, ο Σαλβίνι, η Λεπέν ακόμη και ο Φάραντζ στη Μ. Βρετανία, ουδεμία σχέση έχουν με τον Μιχαλολιάκο και τη Χ.Α. στην ημεδαπή.

Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους θα έλεγα ότι τύποι όπως ο Κυριάκος Βελλόπουλος, ο Καρατζαφέρης εσχάτως (ο οποίος διαθέτει την πολιτική ευστροφία, τον κυνισμό και τον αμοραλισμό να καταλάβει που κείται το συμφέρον για τον ίδιο) ή ο Φαήλος Κρανιδιώτης με τη «Νέα Δεξιά» του, είναι πιο κοντά στην αντιευρωπαϊκή δεξιά – ακροδεξιά που σπάει ταμεία λόγω της εμμονής της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας στο μονόδρομο της λιτότητας, του συγχρωτισμού της με τις πολυεθνικές και της αδυναμίας της να προχωρήσει στις απαραίτητες και αυτονόητες για το ίδιο το εγχείρημα της ενοποίησης, φεντεραλιστικές πολιτικές λόγω εθνικών εμμονών και ιδεοληψίας.

Αλλά στην ημεδαπή ο κίνδυνος της Χ.Α. είναι εδώ και η υποβάθμισή του προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στη Δημοκρατία. Η υποψηφιότητες Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας και Παναγιώταρου για την υπερνομαρχία είναι εξίσου επικίνδυνες. Άλλωστε «κουβαλούν» μια παρακαταθήκη ψήφων από τις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη να τους στείλουν οριστικά στο καλάθι των αχρήστων ώστε να έρθει μετά η Δικαιοσύνη και να τους στείλει εκεί που πρέπει. Η σιωπή απέναντι στον ναζισμό είναι έγκλημα ιστορικά βεβαιωμένο.       

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter