Η σιωπή των… γραπτών

Η σιωπή των… γραπτών

Για ακόμη μία φορά, επιλέγεται από ένα δημόσιο πρόσωπο η μήνυση αντί μιας ουσιαστικής απάντησης, σε όσα δημοσιεύονται σε μία εφημερίδα για τα πεπραγμένα του. Συνηθισμένα πράγματα, θα πει κανείς, ειδικά μάλιστα για το Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη! 

Με τη διαφορά ότι η κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, ζητώντας την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή του. Η οικογένεια Στουρνάρα προτίμησε τη βία του αυτοφώρου, τις χειροπέδες και την σύλληψη, για ένα δημοσίευμα στο οποίο υπάρχουν – όπως πάντα, εξάλλου – στοιχεία και ντοκουμέντα, που προέκυψαν μετά από δημοσιογραφική έρευνα.

Και αυτή την τυποκτόνο τακτική, πέραν των «Παραπολιτικών» – όπου είχαν υποστεί τα ίδια ο εκδότης της εφημερίδας, Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής, Παναγιώτης Τζένος, μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου – που γράφουν σήμερα για τη μήνυση με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατά του Κώστα Βαξεβάνη, δεν βρέθηκε κανείς άλλος από τον χώρο των ΜΜΕ να την καταδικάσει!

Το γεγονός ότι το Documento και ο Βαξεβάνης προσωπικά δέχθηκαν πόλεμο από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της εφημερίδας είναι γνωστό, εξάλλου. Το βλέπει κανείς, όταν αναπαράγονται τα δημοσιεύματα και οι αποκαλύψεις της, χωρίς καν να αναφέρεται η πηγή. Το βλέπει, όταν ακόμα και ιδιωτικά κανάλια αρνούνταν να παίξουν προπληρωμένα διαφημιστικά τρέιλερ της εφημερίδας, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει χρόνος»…

Όταν όμως επικρατεί σιωπή στα κατά τα άλλα λαλίστατα μέσα ενημέρωσης, που είχαν καταδικάσει σφοδρότατα την περίπτωση Κουρτάκη-Τζένου, ως όφειλαν, μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για τον Βαξεβάνη και το Documento, σίγουρα κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας… Εκτός κι αν ακολουθούν τη λογική «συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια», σκεπτόμενοι τον Βαξεβάνη!

Πράγματι, είναι συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, γι’ αυτό και ο Βαξεβάνης παρουσιάζεται αυτοβούλως στα δικαστήρια, αντί να κρυφτεί μέχρι να περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου. Και θα έχει μαζί του, προφανώς, όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το Documento δημοσίευσε πραγματικά γεγονότα, που προέκυψαν μετά από δημοσιογραφική έρευνα. Περιμένουμε και την οικογένεια Στουρνάρα με τα δικά της… 

Μυστικά & Documento

27/05/2023, 12:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter