Η «σκευωρία» Novartis πέθανε, «ζήτω» το ζόμπι του «αντισύριζα μετώπου»… για τη ΝΔ

Η «σκευωρία» Novartis πέθανε, «ζήτω» το ζόμπι του «αντισύριζα μετώπου»… για τη ΝΔ

Τη δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση και το «κόμμα Novartis» περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, που αποφάσισε να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών στο -νεκρό πια- αφήγημα της «σκευωρίας Novartis» για να το αντικαταστήσει με το παρηκμασμένο αφήγημα περί σκευωρίας κατά του πολιτεύματος, που φέρνει την κυβέρνηση να οδεύει σε εκλογές με συνθηματολογία του 2019 και επίδικα του 2015, στην προσπάθεια να κρύψει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της το 2022.

Το σάλπισμα της υποχώρησης από το αφήγημα της «σκευωρίας Novartis» έδωσε τη Δευτέρα ο Γιάννης Οικονόμου μετά από τον κόλαφο του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου. Σε μία εμφάνιση σχεδόν 40 λεπτών και πλέον των 1.000 λέξεων δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στην «σκευωρία», παρότι επέμεινε στις «ανακριβείς» δηλώσεις του της περασμένης Παρασκευής, αλλά και στις χυδαιότητες Μητσοτάκη του περασμένου Ιανουαρίου από το βήμα της Βουλής για «υπόκοσμο και συμμορία».

Την ίδια ώρα, στην προσπάθειά του να εγκαινιάσει τη νέα κυβερνητική γραμμή άμυνας με την ελπίδα να σπάσει την αφωνία των στελεχών της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκμεταλλεύτηκε την επέτειο της 5ης Ιουλίου του δημοψηφίσματος για να σφυρηλατήσει το νέο αφήγημα της Νές Δημοκρατίας στον δρόμο για τις εκλογές, συνδέοντας θεωρίες περί άλωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος με την απλή αναλογική!

«Οι αποκαλύψεις στενών του συνεργατών και τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης του Πολιτεύματος και των Θεσμών, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-παρία και να επιβάλλει ένα τριτοκοσμικού τύπου αυταρχικό καθεστώς, σαν και αυτά που συνέχιζε να θαυμάζει» έφτασε στο σημείο να αναφέρει ο Γιάννης Οικονόμου, στην προσπάθεια να δώσει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση μετά το χαστούκι που δέχθηκε από τη Δικαιοσύνη με την επιβεβαίωση του σκανδάλου Novartis.

Η επιστροφή στο… βάλτο του 2015 και τη συνθηματολογία του 2019 ουσιαστικά ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για το φιάσκο της Novartis, και τζογάροντας στην πόλωση και την τοξικότητα με την οποία η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανήλθε στην εξουσία. Κλείσιμο τραπεζών, «τρίτο» και «τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο», «ο Τσίπρας επαίρετο ότι θα έσκιζε τα μνημόνια», «περήφανη διαπραγμάτευση», «κρυφές απομαγνητοφωνήσεις Βαρουφάκη», έξοδος από το ευρώ, «αυταπάτες», capital controls, «μετατροπή της Ελλάδας σε νοτιοανατολική μπανανία», και μία σειρά αναφορές που αναμφίβολα έκαναν όσους πολίτες παρακολουθούσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τσεκάρουν την ημερομηνία στο ημερολόγιο για να σιγουρευτούν πως βρίσκονται ακόμα στο 2022.

Αποκορύφωμα, η σύνδεση όλων των παραπάνω με την απλή αναλογική, επιβεβαιώνοντας πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι να κρύψει την καταστροφική της πολιτική πίσω από την αντιπαράθεση των προηγούμενων ετών, παρότι και ο ίδιος ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε το αντίθετο.

«Η τελευταία γραμμή άμυνας του σχεδίου που είχαν στήσει και εφάρμοσαν το 2015 είναι η απλή αναλογική. Μια σαφής προσπάθεια να ξαναρίξουν τη χώρα σε αστάθεια και να ξαναδοκιμάσουν το σχέδιο καταβαράθρωσης της χώρας, αλλά και των ανθρώπων της» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας την απλή αναλογική ως απειλή για τη Δημοκρατία στη χώρα. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ υποκρισίας προσθέτοντας πως «τα εσωτερικά πολιτικά διλήμματα του 2015 δεν πρέπει να επανέλθουν και ο ελληνικός λαός, που βλέπει την πρόοδο που συντελέστηκε μετά το 2019, δεν θα επιτρέψει συνθήκες αστάθειας και ανευθυνότητας».

«Η σύγκριση ανάμεσα στη εικόνα διεθνούς αξιοπιστίας και κύρους της Ελλάδας του 2022, της ενισχυμένης αμυντικής μας ικανότητας, της απόκρουσης κάθε μεγάλης απειλής, της αποτελεσματικής διαχείρισης των τεράστιων εισαγόμενων κρίσεων, της μεγαλύτερης στήριξης του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου, της μείωσης της ανεργίας, της σιγουριάς, της εμπιστοσύνης, της σταθερότητας, με όσα περιέγραψα παραπάνω για τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποστομωτική» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα ωστόσο που ο ίδιος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί αδυνατούν να υπερασπιστούν το έργο που περιγράφει.

Αξίζει κλείνοντας να σημειωθεί μία στοιχειώδης λεπτομέρεια, ενδεικτική της αγωνίας του Μεγάρου Μαξίμου, παρότι την ίδια ώρα διαρρέει πως οι μετρήσεις το φέρνουν σε ποσοστά που φτάνουν ακόμα και το 32%. Την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν εμφανίστηκε σε ενημέρωση πολιτικών συντακτών για να ενημερώσει τους πολίτες, ούτε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και την πανωλεθρία απέναντι στην Τουρκία, ούτε για το βούλευμα-κόλαφος του Δικαστικού Συμβουλίου.

Αντί αυτού, εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Γιώργο Αυτιά, επιλέγοντας να αναλωθεί μόνο σε απαντήσεις στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δίχως μία λέξη για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Δύο ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα, κατά την ενημέρωση άφησε τα ελληνοτουρκικά τελευταία με ελάχιστες αναφορές, και χωρίς κουβέντα για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Αν μη τι άλλο, χαρακτηριστική στάση για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και το απολύτως εκλογικό ζύγι που βάζει, ακόμα και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Η προσπάθεια νεκρανάστασης του «αντισυριζα μετώπου» είναι προφανής, όπως και η ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter