Η σκληρή πραγματικότητα κόντρα στην εικονική… υπερκομψότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Η σκληρή πραγματικότητα κόντρα στην εικονική… υπερκομψότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)
Άνδρας, πεσμένος στο πεζοδρόμιο, ζητά οικονομική βοήθεια από τους περαστικούς. Φωτογραφία 13 Σεπτεμβρίου 2021, Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, να υπόσχεται έναν κοινωνικο-οικονομικό «παράδεισο», αγγελικά πλασμένο, ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα -δυστυχώς για τους πολίτες- τους διαψεύδει εκκωφαντικά.

Φτώχεια, κλειστά μαγαζιά και ακρίβεια. Παρά τις… υπέρκομψες πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ και την ειδίκευση των μέτρων από τον ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα, που περιγράφουν μία «ρόδινη» επόμενη ημέρα, μία βόλτα στους δρόμους της Αθήνας μπορεί να πείσει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε δεν έχει ιδέα είτε επιχειρεί να πλάσει τη δική της εικονική πραγματικότητα.

Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, παρά την έξοδο από τα μνημόνια και τις ασφυκτικές υποχρεώσεις έναντι των δανειστών, η φτώχεια μαστίζει ξανά τον κοινωνικό ιστό, τους απλούς πολίτες. Μαγαζιά έβαλαν λουκέτα και ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας στέκονται στα πεζοδρόμιαμ κρατώντας ένα χάρτινο ή πλαστικό ποτήρι, ζητώντας βοήθεια. Χαρακτηριστικό είναι το καρέ που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της Eurokinissi με έναν άνδρα να ζητά βοήθεια πεσμένος σε ένα πεζοδρόμιο.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο ανέμελος πρωθυπουργός και το επιτελείο του επιχειρούν να πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς.

Όχι, κύριε Μητσοτάκη, δεν βαίνουν καλώς.

Πάρτε μία ιδέα από κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, όπως αποτυπώθηκαν από την Eurokinissi τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter