Η σοσιαλδημοκρατία σε νέες περιπέτειες στη Βρετανία και στο βάθος η Φ. Γεννηματά

Η σοσιαλδημοκρατία σε νέες περιπέτειες στη Βρετανία και στο βάθος η Φ. Γεννηματά

Μέσω της Μ. Βρετανίας η Χαριλάου Τρικούπη στέλνει μήνυμα με αποδέκτες και στην ελληνική πολιτική σκηνή. 

Μαζί με τα συγχαρητήρια προς τον Κέιρ Στάρμερ, για την εκλογή του ως διαδόχου του Τζέιμς Κόρμπιν στο Κόμμα των Εργατικών, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσδιορίζει ως ευκαιρία , εν μέσω πανδημίας, «οι προοδευτικοί της Ευρώπης» να αναγεννήσουν τη σοσιαλδημοκρατία. Κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο, υπό το πρίσμα του διαγκωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην κεντροαριστερά. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη πάντα έχει κατά νου τις εσωτερικές διεργασίες και εντός του ΚΙΝΑλ, με το βλέμμα στις εσωκομματικές διαδικασίες, στο πλαίσιο προγραμματισμένου συνεδρίου (και για εκλογή ηγεσίας), το 2021.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (4.4.2020), η Φώφη Γεννηματά έστειλε στο νέο ηγέτη των Εργατικών της Μ. Βρετανίας συγχαρητήρια επιστολή. Σε αυτή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι μέσα στην πανδημία η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να αναδείξει τη σημασία των δημόσιων αγαθών, την ισχυροποίηση των θεσμών «απέναντι σε ασύμμετρους κινδύνους» , την προστασία εργαζομένων και μη προνομιούχων από τις οικονομικές συνέπειες αυτής, αλλά και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, απέναντι στον λαϊκισμό.

Το κείμενο της επιστολής της είναι το εξής:

«Αγαπητέ Keir,

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη σου.

Είμαι βέβαιη ότι με την ηγεσία σου οι Εργατικοί θα πρωταγωνιστήσουν ξανά στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή προοδευτική οικογένεια.

Ιδιαίτερα τώρα, μέσα στην πανδημία, οι προοδευτικοί της Ευρώπης έχουμε την ευκαιρία να αναγεννήσουμε τη σοσιαλδημοκρατία: να αναδείξουμε τη σημασία των δημόσιων αγαθών, τη δημιουργία ισχυρών θεσμών απέναντι σε ασύμμετρους κινδύνους, ένα νέο – ανθρωποκεντρικό – παραγωγικό μοντέλο αλλά και την εμβάθυνση της δημοκρατίας ως αντίδοτο στον επικίνδυνο λαϊκισμό, που βιώνετε και στη Μεγάλη Βρετανία.

Και φυσικά, να είμαστε ενωμένοι και διεκδικητικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να πληρώσουν τις οικονομικές συνέπειες αυτής της πανδημίας οι εργαζόμενοι, αδύναμοι και οι μη προνομιούχοι, όπως συνέβη το 2008.

Εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπω σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Συντροφικά,

Φώφη Γεννηματά

Πρόεδρος, Κίνημα Αλλαγής».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter