Η Σούπερ Λίγκα απέτυχε…

Η Σούπερ Λίγκα απέτυχε…

Στην Σούπερ Λίγκα δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν ούτε για την ποινή που πρέπει να επιβάλλεται στις ΠΑΕ που «κόβονται» στην αδειοδότηση για οικονομικούς λόγους.

Θέμα που προέκυψε, λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας της διοίκησης Αλαφούζου, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύει με υποβιβασμό λόγω χρεών. Ο συνεταιρισμός δημιουργήθηκε το 2006 για να εκσυγχρονίσει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και να του δώσει λάμψη. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια και η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε με αφορμή την ματαίωση του έκτακτου ΔΣ της Λίγκας ότι «μ΄ αυτά που έγιναν, πήγαμε το ποδόσφαιρο όχι 30, αλλά 40 χρόνια πίσω». Και δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει απόλυτο δίκιο…

Σκοποί του Συνεταιρισμού είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι:

1) Η προστασία και προαγωγή του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του.

2) Η παροχή στα μέλη του τεχνικής και οργανωτικής βοήθειας για την αύξηση η βελτίωση των προϊόντων του ποδοσφαίρου και η διαχείριση των προϊόντων αυτών.

3) Η οικονομική ανάπτυξη των μελών του και η παροχή τεχνικής και οργανωτικής βοήθειας στα μέλη του.

4) Η εισήγηση προς κάθε αρμόδιο όργανο προτάσεων που έχουν σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας.

5) Η κατάρτιση συμβάσεων και η σύναψη συμφωνιών για λογαριασμό των μελών του, όπως ενδεικτικά με χορηγούς, υποστηρικτές και προμηθευτές για τη μεγιστοποίηση των κερδών των μελών του ή/και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

6) Η, κατόπιν έγγραφης ανάθεσης από μέλος/-η του συνεταιρισμού, συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων ήχου και εικόνας των αγώνων ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής για τη ραδιοφωνική, τηλεοπτική ή άλλη μετάδοση ή αναμετάδοση με οποιαδήποτε τεχνική μέθοδο ή μέσο, για την εγγραφή ή την αναπαραγωγή των αγώνων ή στιγμιοτύπων.

Απ’ όλους αυτούς τους σκοπούς η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να υποστηρίξει κανέναν και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν στο τέλος της περιόδου να τεθεί θέμα διοργάνωσης του πρωταθλήματος από επιτροπή της ΕΠΟ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter