Η σπάνια μαύρη λεοπάρδαλη που έχει αγαπήσει όλος ο πλανήτης (Photos)

Η σπάνια μαύρη λεοπάρδαλη που έχει αγαπήσει όλος ο πλανήτης (Photos)

«Σταρ» του διεθνούς Τύπου αλλά και των επιστημονικών μελετών έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια πανέμορφη και σπανιότατη μαύρη λεοπάρδαλη, που εντοπίστηκε στην Αφρική μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα.

Η πρώτη φωτογραφία που κατέγραψε ο φακός έγινε viral, αλλά εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι άλλες φωτογραφίες που τράβηξε στη συνέχεια ο Βρετανός φωτογράφος Will Burrard-Lucas που απαθανάτισε το νεαρό θηλυκό ζώο να περιφέρεται με τη μητέρα του σε σαβάνα.

Η περίπτωση της μαύρης λεοπάρδαλης είναι εξαιρετικά σπάνια και το χρώμα της οφείλεται σε μια πάθηση, αντίστροφη του αλμπινισμού, που ονομάζεται μελανισμός και οφείλεται στη μετάλλαξη ενός γονιδίου.

Αν και αρχικά το ζώο φαίνεται κατάμαυρο, η προσεκτική παρατήρηση και το φως της ημέρας αποκαλύπτουν τις χαρακτηριστικές «κηλίδες» που έχουν στη γούνα τους οι λεοπαρδάλεις.



Ο Will Burrard-Lucas είχε στήσει τον εξοπλισμό του σε μία περιοχή όπου υπήρχαν φήμες ότι είχε εμφανιστεί η λεοπάρδαλη, σε συνεργασία με ειδικούς από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και, όπως είπε, έμεινε κι ο ίδιος άναυδος όταν είδε το πανέμορφο πλάσμα να τον κοιτάζει.

https://www.instagram.com/p/BtijJmMha_l/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter