Η Σπυράκη επιβεβαιώνει το MAREVA-GATE και προκαλεί: Το κεφάλαιο δραστηριοποιείται όπου έχει μεγαλύτερα κέρδη (Video)

Η Σπυράκη επιβεβαιώνει το MAREVA-GATE και προκαλεί: Το κεφάλαιο δραστηριοποιείται όπου έχει μεγαλύτερα κέρδη (Video)

Απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής από τον κλοιό που σφίγγει γύρω από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento από το διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων International Consortium of Investigative Journalists για συμμετοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν, από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η κα Σπυράκη καταρχάς παραδέχτηκε ότι η υπόθεση «έχει ήδη δημοσιευτεί στον Τύπο από το Documento του κυρίου Βαξεβάνη», κάνοντας λόγο για «copy-paste» αναπαραγωγή της είδησης.

Ακολούθως περιέγραψε με έναν απλουστευτικό τρόπο την υπόθεση της συμμετοχής της κας Μητσοτάκη στην offshore, ισχυριζόμενη ότι δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας καθώς θεματοφύλακας στο εν λόγω επενδυτικό σχήμα ήταν η Goldman Sachs και συνεργαζόμενη τράπεζα η JP Morgan που «έχουν από τους πιο σκληρούς κανονισμούς για τον έλεγχο προέλευσης των κεφαλαίων». Με ύφος χιλίων καρδιναλίων η Μαρία Σπυράκη δικαιολόγησε την επιλογή των νήσων Κέιμαν ως έδρα της εταιρείας με το… αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «την επιλογή του χώρου στον οποίον δραστηριοποιείται το διεθνές κεφάλαιο την κάνει το διεθνές κεφάλαιο». Μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ότι στόχος της επιλογής του εν λόγω φορολογικού «παραδείσου» ήταν το μέγιστο δυνατό κέρδος! «Γιατί την κάνει (την επιλογή της εν λόγω έδρας); Για να έχει μεγαλύτερα κέρδη για τους μετόχους του»!

Ως μόνο πειστήριο της νομιμότητας της όλης υπόθεσης ανέφερε ξανά το γεγονός της ανάμειξης των δύο τραπεζικών κολοσσών, Goldman Sachs και JP Morgan. «Κουνώντας το δάχτυλο» εξάλλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσωποποιεί μια πανευρωπαϊκή υπόθεση στο πρόσωπο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Τέλος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένα «κέντρο διανομής» στο Μαξίμου το οποίο «δίνει τα ρεπορτάζ copy-paste», ενώ επιχείρησε φυγή δια της… ανομίας, επανερχόμενη στην αγαπημένη ατζέντα της ΝΔ, στα ζητήματα «νόμου και τάξης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter