Η Σπυράκη, ο οικονομολόγος Λατούς και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Η Σπυράκη, ο οικονομολόγος Λατούς και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Πλήρες διαζύγιο έχει πάρει η σημερινή ΝΔ με οποιαδήποτε διανόηση και σκέψη, παρά την αριστεία την οποία υποτίθεται πως επιθυμεί.

Ο λόγος σήμερα ξαναγύρισε στον Γάλλο οικονομολόγο και φιλόσοφο Σερζ Λατούς τη θεωρία του οποίου για ολιγαρκή (ή λιτή) αφθονία επικαλέσθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε λόγο του.

O Λατούς με τη θεωρία αυτή επισημαίνει τους πεπερασμένους πόρους της Γης και τη σημασία –μεταξύ άλλων- της προστασίας του Περιβάλλοντος και των πόρων απέναντι σε μια καταναλωτική κοινωνία που καταστρέφει τα πάντα.

«Για πολλές δεκαετίες το σύστημα μας έλεγε ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα για την ανάπτυξη, χωρίς να ρωτάμε για την επόμενη μέρα. Ο πλανήτης όμως είναι πεπερασμένος, οι πηγές ενέργειας, τα φυσικά αποθέματα θέλουν μια άλλη διαχείριση», έλεγε και λέει ο ίδιος ο Λατούς.

«Η διαφήμιση αναπαράγει τη στέρηση και δημιουργεί νέες ανάγκες, πλαστές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γάλλος οικονομολόγος και φιλόσοφος και προσθέτει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες είναι θεμελιωμένες πάνω στην απόλυτη έλλειψη μέτρου και γι’ αυτό «διαπράττεται ύβρις, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Για πολλές δεκαετίες, η κυρίαρχη αρετή στον οικονομικό κλάδο είναι η απληστία».

Δύσκολα κάποιος νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί του στο σκέλος αυτό της θεωρίας του.

Εξαίρεση αποτελεί προφανώς η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που προεκλογικά (εδώ και τρία χρόνια, είναι αλήθεια), παραποιεί τα πάντα στην προσπάθειά της να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Και επειδή δεν μπορεί να πει την αλήθεια, πως στόχος της ΝΔ είναι και η καταστροφή του Περιβάλλοντος στο βωμό ενός άρρωστου κέρδους, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη σήμερα ούτε απάντησε στην ίδια τη θεωρία του Σερζ Λατούς, ούτε βέβαια είχε σκοπό να το κάνει.

Για να υπονομεύσει τις απόψεις του Λατούς η κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε… σε άλλες θέσεις του Σερζ Λατούς περί ευρώ, Κρήτης και ό,τι άλλο μπόρεσε να βρει… για να καταλήξει πως το κόμμα της θα κερδίσει όλες τις εκλογές.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα το θεώρημα της «λιτής αφθονίας» και έβαλε το δίλημμα των επόμενων εκλογών: «Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών, με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα, ενώ μια πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά; Ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά, με θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους;».

Όλα αυτά τα είπε η κυρία Σπυράκη παραποιώντας όλη τη σκέψη του Σερζ Λατούς… 

Έτσι χωρίς πρόγραμμα και χωρίς να πάρει καμία σοβαρή θέση για το Περιβάλλον και την προστασία του!

Εξάλλου πότε η ΝΔ και η Δεξιά υπερασπίστηκε το Περιβάλλον προφυλάσσοντας την ίδια τη Γη;

Όλα στο βωμό του κέρδους και της κατανάλωσης! 

Διαβάστε ακόμα: Όταν η Καθημερινή δεν είχε πρόβλημα με την ολιγαρκή αφθονία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter