Η Σπυράκη σε γραμμή Σαμαρά-Άδωνη, αρνείται να απαντήσει αν η ΝΔ αναγνωρίζει τη «Βόρεια Μακεδονία» (Video)

Η Σπυράκη σε γραμμή Σαμαρά-Άδωνη, αρνείται να απαντήσει αν η ΝΔ αναγνωρίζει τη «Βόρεια Μακεδονία» (Video)

Ακόμα δεν έχουν προσγειωθεί όλοι εκεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τους εθνικιστικούς τόνους που κράτησαν στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Σαμαροποίηση (μπορείτε να το πείτε και Αδωνοποίηση) του κόμματος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό αλλά και στις διεθνείς σχέσεις της ΝΔ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάζει «νερό» στο ακροδεξιό κρασί του και να δηλώνει (κατόπιν εορτής) στο ετήσιο συνέδριο του περιοδικού Economist πως όσοι στήριξαν την συμφωνία δεν είναι «προδότες».

Ανάλογη ή καλύτερα πιο ρεαλιστική στάση κράτησε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως από ‘δω και στο εξής θα ονομάζει τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία» – σε αντίθεση προφανώς με τον Άδωνη Γεωργιάδη (Κ. Κυρανάκη κλπ) και τους ακροδεξιούς που συνεχίζουν να χαϊδεύουν το ακροατήριό τους.

Η Μαρία Σπυράκη όμως, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος βρίσκεται μερικά κλικ πιο πίσω… προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) να ικανοποιήσει και τις δύο φωνές εντός του κόμματος…

Σε σχετική ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία» η κυρία Σπυράκη απάντησε σε γραμμή Σαμαρά-Άδωνη… χωρίς να τολμά να απαντήσει επί της ουσίας. Επανέλαβε όλα τα περί επιβλαβούς συμφωνίας, την πιθανότητα χρήσης βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της από τον…. μελλοντικό πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έκλεισε με ένα «Σας ευχαριστώ πολύ».

Πώς να παραδεχθεί πως όλα έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter