H Standard & Poor’s αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β+

H Standard & Poor’s αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β+

Αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β+ από Β, με σταθερή προοπτική, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P. 

Η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο επισπεύσθηκε, λόγω «της ανακοίνωσης σημαντικού ταμειακού αποθέματος ασφαλείας και της πρόσθετης ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018». Η επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση αξιολόγησης της Ελλάδας θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2018.

«Οι σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ισοζύγιο των κινδύνων στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας», σημειώνει ο οίκος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι θα εξέταζε «την αναβάθμιση των αξιολογήσεων, εάν ενισχυθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής, αυξηθούν οι καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις και δούμε περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του πληγέντος τραπεζικού συστήματος. Με βάση το σενάριο αυτό, θεωρούμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ, περιλαμβανομένης της αύξησης των επενδύσεων, θα επιταχυνόταν, ωφελώντας την οικονομική ισχύ της Ελλάδας».

Ο οίκος αναφέρει ότι «θα υποβάθμιζε τις αξιολογήσεις, εάν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική που αντιστρέφουν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία ή αν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης είναι σημαντικά πιο αδύναμο από ότι αναμένουμε, κάτι που θα περιόριζε τη δυνατότητα της Ελλάδας να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση του χρέους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter