Η ουσιαστικά κρατικοποιημένη Τράπεζα Πειραιώς ασκεί εκδικητικές πρακτικές κατά τραπεζοϋπαλλήλων της…

Η ουσιαστικά κρατικοποιημένη Τράπεζα Πειραιώς ασκεί εκδικητικές πρακτικές κατά τραπεζοϋπαλλήλων της…

Τι και αν η υποχρέωση πρόνοιας του εργοδότη το απαγορεύει. Τι και αν η ζημιά που έχει προκαλέσει με τα CoCos στο ελληνικό δημόσιο είναι τεράστια… 

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, που όπως έχει αποκαλύψει το “D” εμφανίζει εξαιρετική γαλαντομία σε εφοπλιστές στους οποίους έχει χαρίσει 500 εκ ευρώ, επιμένει να ασκεί κατακριτέες πρακτικές εναντίον των τραπεζοϋπαλλήλων της που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, του οποίου η προθεσμία λήγει σήμερα.

Πρόκειται για 140 ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούσαν στα υποκαταστήματα της Τράπεζας που κλείνουν άμεσα. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναγκαστική άδεια με αποδοχές (η μη χορήγηση καθηκόντων σε υπάλληλο προσβάλλει την αξιοπρέπεια του και είναι καταδικαστέα από τα ελληνικά δικαστήρια). Οι τραπεζοϋπαλληλοι αυτοί βρέθηκαν στο στόχαστρο της Διοίκησης της υπό κρατικοποίησης τράπεζας διότι αρνήθηκαν να ενταθούν στο πρόγραμμα Εθελουσίας εξόδου που ήρθε ως συνέπεια της συρρίκνωσης της τράπεζας με το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει η κατάληξη για το τι μέλλει γεννέσθαι γι’ αυτούς τους 140 ανθρώπους δεδομένου ότι σήμερα κλείνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος της αποπομπής 1000 υπάλληλων οι οποίοι εθελοντικά εξέρχονται.

Υπό την πίεση των πραγμάτων πάντως η πάσχουσα γαλαντομίας στους εφοπλιστές και αναλαμβάνουσα το μαστίγιο στους υπαλλήλους διοίκηση του Χ. Μεγάλου έχει διαβεβαιώσει την ΟΤΟΕ, ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ότι δεν θα καταγγείλει τις συμβάσεις τους αλλά θα τους αξιοποίησει τους αξιοποιήσει σε θέσεις του δικτύου ή μέσω τηλεργασίας σε κεντρικές υπηρεσίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter