Γνωστοποιήθηκε το ντιλ

Η στιγμή που ο Αντώνης Σρόιτερ ανακοινώνει την εξαγορά του ALPHA από την Motor Oil (Video)

Σαν «βόμβα» έσκασε σήμερα, Τρίτη, η είδηση για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Alpha από την Motor Oil, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην ανακοινωθεί και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ να αναφέρει:

«Κυρίες και κύριοι ο Alpha, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μία νέα εποχή.

«Σήμερα, λοιπόν, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα κι αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο Αlpha κοιτάει μπροστά θέτοντας υψηλούς στόχους για την επόμενη μέρα.

Η Αlpha Media Group, λοιπόν, ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την SEILLA ENTERPRISES, θυγατρική εταιρεία της Motor Oil Hellas, ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ύψους 19,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής αυτής συμμαχίας, της SEILLA ENTERPRISES και της Αlpha Media Group, ο Alpha ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην ελληνική τηλεόραση.

Με αυτά τα δεδομένα, θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας αλλά και της ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η οποία εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης, προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο Alpha θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, αλλά και για την μείωση των υποχρεώσεών του. Η διοίκηση του Alpha θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES και την Αlpha Media Group».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.