Η στιγμή που το «Ασημένιο Βέλος» πιάνει τα 213 χλμ.ώρα στο δοκιμαστικό του ταξίδι (Video)

Η στιγμή που το «Ασημένιο Βέλος» πιάνει τα 213 χλμ.ώρα στο δοκιμαστικό του ταξίδι (Video)

Σήμερα ήταν η πρώτη μεγάλη ημέρα επί ελληνικού εδάφους για το τρένο της σειράς Frecciargento, που ήρθε από την Ιταλία για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο και όλοι ανέμεναν πότε θα έπιανε τελική ταχύτητα πάνω από 200 χλμ./ώρα. Κι αυτό συνέβη από την Κατερίνη έως το Πλατύ.

Το τρένο, που ξεκίνησε τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Κατερίνη, ενώ με την παράδοση του τελευταίου τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών, θα ξεκινήσει τα δρομολόγια με αρχικό στόχο τις 4 ώρες, άγγιξε τα 213 χλμ./ώρα.

Μόλις ολοκληρωθούν το 2019 τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας ECTS, σηματοδότηση εντός και εκτός συρμού, τηλεδιοίκηση κ.λ.π., το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται στον πολυαναμενόμενο χρόνο των 3 ωρών και 20 λεπτών.

Ήδη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη των δρομολογίων του νέου τραίνου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε στην Ιταλία τρεις Έλληνες μηχανοδηγούς, οι οποίοι μετέφεραν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την άψογη εκπαιδευτική διαδικασία, τις συνθήκες στα μηχανοεργοστάσια και την άρτια οργάνωσή τους όσο και για την άριστη ποιότητα του τροχαίου υλικού.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάννης ανέφερε ότι «ταξιδεύουμε αυτή τη στιγμή με πάνω από 200 χλμ.. Νομίζω ότι η ταχύτητα είναι μέρος της ζωής μας με ασφάλεια πάντοτε και με άνεση να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας αυτό που έχει ανάγκη, δηλαδή να μεταβαίνει γρήγορα στην εργασία του, στο σπίτι του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter