Η Stoiximan στηρίζει την πρωτοβουλία της HOPEgenesis

Η Stoiximan στηρίζει την πρωτοβουλία της HOPEgenesis

«O πληθυσμός της Ελλάδας συρρικνώνεται με την υπογεννητικότητα να ζητά άμεσα την αντίδρασή μας»

Η Stoiximan στηρίζει την πρωτοβουλία της HOPEgenesis ενισχύοντας την προσπάθειά της για περισσότερες γεννήσεις, απαντώντας στην ανάγκη για την ανάταση του εθνικού πληθυσμού.

Με τον πληθυσμό της χώρας να μειώνεται από το 2011, και μάλιστα, έχοντας καταγράψει ιστορικά χαμηλά που θυμίζουν εποχές Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι γεννήσεις κατρακύλησαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017. Και αυτό μοιάζει ανησυχητικό. Ωστόσο, τα νούμερα αυτά φαίνεται ότι μπορούν να αντιστραφούν και η φυσική κινητικότητα του εθνικού πληθυσμού να επανακάμψει, με την προϋπόθεση ότι η οικονομία θα βρει επίσης τους ρυθμούς ανάπτυξης που αποζητά.

Το δημογραφικό φαίνεται να ‘αγγίζει’ πιο βαθιά την κοινωνία, βλέποντας τον πληθυσμό της όχι μόνο να συρρικνώνεται αλλά και να γερνά. Μια λαμπρή πρωτοβουλία για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ακούει στο όνομα HOPEgenesis. Στόχος της HOPEgenesis είναι να υπενθυμίσει το δικαίωμα της μητρότητας στις γυναίκες και βασική αποστολή της είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη δωρεάν ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη από τη αρχή της κύησης έως την ημέρα του τοκετού.

Το όραμα της HOPEgenesis στηρίζει έμπρακτα η Stoiximan, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού στη χώρα, η οποία στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», ξεκίνησε τη συνεργασία της τον Απρίλιο του 2018. Σήμερα, η Stoiximan, έχοντας υιοθετήσει 10 ακριτικά νησιά του δικτύου της HOPEgenesis, έχει καλωσορίσει στην οικογένειά της 6 μικρούς ήρωες, 3 από τους Φούρνους, 2 από την Σχοινούσα και 1 από την Αστυπάλαια, ενώ ακόμη 4 μωρά πρόκειται αν έρθουν στον κόσμο το προσεχές διάστημα. H Stoiximan, επενδύει σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε δράσεις που αφορούν στις ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών, υλοποιώντας το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 301 ηπειρωτικά χωριά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται. Από το 2015 έχει υποστηρίξει 41 γυναίκες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να φέρουν στη ζωή 43 παιδιά, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 31 μωρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter