Η στρατηγική ήττα του ΚΙΝΑΛ…

Η στρατηγική ήττα του ΚΙΝΑΛ…

Ούτε στρατηγική ήττα, ούτε εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε από το  αποτέλεσμα της κάλπης, σε αντίθεση με τις επιδιώξεις αλλά και τις πεποιθήσεις του Κινήματος Αλλαγής. Και φυσικά, δεν προκύπτει – από την… κοινή λογική – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο κυρίαρχος προοδευτικός πόλος απέναντι στη ΝΔ. Εν ολίγοις, δεν θα ήταν παράδοξο να υποστηρίξει κανείς ότι, κάτω από αυτή την οπτική τουλάχιστον, το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό (σ.σ. μαζί και ο Βενιζέλος) που υπέστη στρατηγική ήττα!

Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι γεγονός ότι, όπως είπε και η Φώφη Γεννηματά, «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν». Δηλαδή, όσοι υποστήριζαν έως και… στοιχημάτιζαν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πληρώσει ακριβά τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχασαν! Ένα στοίχημα, που κέρδισε προσωπικά η κυρία Γεννηματά, αφού εκείνη πήρε την απόφαση να προκαλέσει τη ρήξη με τον προκάτοχό της στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ – και της… βγήκε!

Ωστόσο, οι εκλογικές επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ δεν είναι και για να… πανηγυρίζει η Χαριλάου Τρικούπη! Το κόμμα άντεξε, κατέκτησε την τρίτη θέση και, μάλιστα, με ελαφρά ανοδική τάση, συγκριτικά με τις ευρωεκλογές, καθώς πλησιάζει το 8%. Τα ποσοστά του, όμως, σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής είναι αρκετά χαμηλά, περίπου στο 5%-5,5%, φέρνοντας το κόμμα στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΚΚΕ. Όσο για τις δύο περιφέρειες του Πειραιά, όλα δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί τόσο την… τύχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν είχε εκλέξει βουλευτές στην περιοχή στις εκλογές του 2012, όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και, σήμερα πλέον – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – του ΚΙΝΑΛ…

Γι΄αυτό και τα χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν συγκρατημένα. Η Φώφη Γεννηματά, άλλωστε, γνωρίζει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ – για την οποία ήταν τόσο σίγουρη – αλλά κυρίως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και η… μη διψήφια πολυδιαφημισμένη διαφορά του από το πρώτο κόμμα, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στο ΚΙΝΑΛ για να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων που επεδίωκε, ούτε φυσικά για να έχει την πρωτιά από τη θέση της… «σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter