Η στρατιά του Μπρανκαλεόνε

Η στρατιά του Μπρανκαλεόνε

Ολο και περισσότεροι, τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στην αντιπολίτευση, θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος για να βγει ο Μητσοτάκης από τα αδιέξοδα είναι ο ανασχηματισμός. Αλλά αρκεί στις μέρες μας ένα «φύγε εσύ, έλα εσύ»;

Γιατί ανασχηματισμός σημαίνει είτε ότι αλλάζει η πολιτική –και τέτοια δείγματα δεν έχει δώσει ο Μητσοτάκης, ο οποίος αρκείται στην προσπάθεια να κρύψει τα λάθη του κάτω από το χαλί των πετσωμένων ΜΜΕ, χωρίς να προσπαθεί να διορθώσει το παραμικρό– είτε ότι κάποιοι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τη «σωστή» πολιτική και θα κληθούν άλλοι να αναλάβουν την ευθύνη.

Αλλά υπάρχει κάποια «σωστή» πολιτική την οποία δεν… αντιλήφτηκαν η Κεραμέως, η Μενδώνη,ο Σταϊκούρας, ο Βρούτσης,ο Χρυσοχοΐδης ήο Κικίλιας και θα έρθουν άλλοι, πιο… άριστοι να υλοποιήσουν; Θα έπρεπε νομίζω να είναι σαφές τουλάχιστον σε όλους όσοι δεν έχουν διάφορο με το «επιτελικό κράτος»: αυτές οι απαράδεκτες ρυθμίσεις, αυτές οι «ολιγωρίες», αυτές οι «καθυστερήσεις» και οι «αστοχίες» είναι η πολιτική τους. Οπως οι κυνικές δηλώσεις και η άγρια καταστολή είναι επιλογή τους.

Γι’ αυτό αυτή η στρατιά του Μπρανκαλεόνε, αυτοί οι ολοφάνερα άχρηστοι σε όσα εμείς θα θέλαμε να γίνονται, είναι επιτυχημένοι στα μάτια του Κούλη. Ολοι υλοποιούν τις δικές του επιλογές όπως τις εξειδικεύουν κάθε φορά οι αντ’ αυτού, είτε λέγονται Δημητριάδης είτε Γεραπετρίτης. Και υπό αυτές τις συνθήκες όλοι τους πρέπει να… παραμείνουν γιατί είναι σαρξ εκ της σαρκός της κυβέρνησης, είναι αυτοί που περισσότερο από κάθε άλλον έχουν αντιληφθεί ότι το δημόσιο πρέπει να συρρικνώνεται και το ιδιωτικό να μεγεθύνεται. Εκτός εάν –επειδή κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του– η παραμονή στην κυβέρνηση αυτών των επιτυχημένων του μητσοτακισμού θίγει αρχικά την εικόνα και στη συνέχεια την παραμονή στην εξουσία του ίδιου του Μητσοτάκη. Τότε ακόμη και ο… Μανωλιός μπορεί να αλλάξει και να φορέσει τα ρούχα του αλλιώς!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter