Η συγγνώμη του Τραμπ στον Κάβανο εκ μέρους του αμερικανικού έθνους (Video)

Η συγγνώμη του Τραμπ στον Κάβανο εκ μέρους του αμερικανικού έθνους (Video)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες Δευτέρα συγγνώμη «εξ ονόματος του έθνους» από τον δικαστή Μπρετ Κάβανο και την οικογένειά του για την «εκστρατεία ψεύδους» που υπέστησαν.

«Εξ ονόματος του έθνους μας θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Μπρετ και το σύνολο της οικογένειας Κάβανο για τον πόνο και τα φοβερά δεινά που αναγκαστήκατε να υποστείτε», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της τελετής διορισμού του δικαστή στον Ανώτατο Δικαστήριο.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1049473255151755264

Στη συνέχεια όρκισε τον 53χρονο δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, αφού η υποψηφιότητά του εγκρίθηκε το Σάββατο από τη Γερουσία έπειτα από μια πολιτική αντιπαράθεση πολλών εβδομάδων, κυρίως εξαιτίας των καταγγελιών που διατυπώθηκαν εναντίον του Κάβανο για σεξουαλική επίθεση.

Αν και οι Δημοκρατικοί αντιστάθηκαν σθεναρά στον διορισμό του, ο ίδιος ο Κάβανο δεσμεύθηκε χθες στη διάρκεια αυτής της επίσημης τελετής να είναι «αμερόληπτος».

«Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι ένας δικαστικός θεσμός και όχι ένας πολιτικός», τόνισε. «Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι μία ομάδα εννέα δικαστών. Και θα παίζω πάντα ομαδικά σε αυτή την εννεαμελή ομάδα», πρόσθεσε ο συντηρητικός δικαστής.

Ρίχνοντας για μια ακόμη φορά λάδι στη φωτιά ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε νωρίτερα χθες τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που διατυπώθηκαν εναντίον του Κάβανο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών», «κατασκευασμένες» κατηγορίες ώστε να εμποδιστεί ο διορισμός του.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί «βασάνισαν» τον δικαστή και τόνισε ότι αυτό είναι «επονείδιστο». Θα πληρώσουν στις κάλπες στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, προέβλεψε.

Ο Κάβανο είχε ήδη ορκιστεί ενώπιον του Ανώτατο Δικαστηρίου σε μια ιδιωτική τελετή το Σάββατο το βράδυ, λίγες ώρες αφού εγκρίθηκε ο διορισμός του από τη Γερουσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter