«Η συλλογική τιμωρία είναι γενοκτονία»

«Η συλλογική τιμωρία είναι γενοκτονία»

Εβδοµήντα πέντε χρόνια εκτοπισµού από τη γη και τα σπίτια µας είναι αρκετά. Σήµερα οι Παλαιστίνιοι αντιµετωπίζουν µια γενοκτονία που διαιωνίζεται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής και τις συστηµατικές αποικιακές πολιτικές του. Οι δηλώσεις της ισραηλινής κατοχικής κυβέρνησης πρέπει να καταδικάζονται, όχι να συγχωρούνται. Οι Παλαιστίνιοι έχουν υποστεί την πιο σκληρή µορφή απαρτ-χάιντ. Αυτή η θηριωδία δεν ξεκίνησε το Σάββατο. Εχουµε υποστεί τις πιο απάνθρωπες µορφές συλλογικής τιµωρίας, αλλά έχουµε κάνει και πολλές παραχωρήσεις για χάρη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η µόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που επενδύει στον πόλεµο είναι η ισραηλινή κατοχή. Οι δαπάνες τους για τον στρατό ετησίως είναι 23,4 δισ. δολάρια και λαµβάνουν επιπλέον 4,8 δισ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, που προστίθενται σε άλλα 2 δισ. δολάρια προς το Ισραήλ ως επείγουσα βοήθεια λόγω της τρέχουσας κρίσης, επιπλέον της βοήθειας από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το αφήγηµα του Ισραήλ είναι ότι εάν οι Παλαιστίνιοι χρησιµοποιούσαν τα χρήµατά τους για να χτίσουν καταφύγια, θα είχαν προστατεύσει τον εαυτό τους. Αυτό όµως που η ισραηλινή κατοχή δεν δηλώνει είναι ότι έχουν βοµβαρδίσει τη Γάζα πέντε φορές, καταστρέφοντας ολοσχερώς τις ζωτικές για την ανθρώπινη επιβίωση υποδοµές, συµπεριλαµβανοµένων δρόµων, σταθµών ηλεκτροδότησης και αποθεµάτων νερού. Η βοήθεια που φτάνει στους Παλαιστίνιους δαπανάται για την παροχή επειγουσών ιατρικών υπηρεσιών και προµηθειών και για την ανοικοδόµηση της απόλυτης καταστροφής που αφήνει στο πέρασµά της η ισραηλινή κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόµενη ∆υτική Οχθη.

Εχουµε τεκµηριώσει ένα µακρύ κατάλογο θηριωδιών που διαπράχθηκαν από το ισραηλινό αποικιακό κατεστηµένο, που περιλαµβάνει τις σφαγές και την κατάπνιξη της λαϊκής παλαιστινιακής αντίστασης. Ας µην ξεχνάµε δε και την πολιορκία του Γιάσερ Αραφάτ. Ολες αυτές οι φρικαλεότητες έχουν διαπραχθεί εναντίον µας υπό το άγρυπνο και τυφλό µάτι της διεθνούς κοινότητας.

Το Ισραήλ δολοφόνησε τη φιλειρηνική Αµερικανοπαλαιστίνια δηµοσιογράφο Σιρίν Αµπού Ακλεχ, αλλά ο ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού που τη σκότωσε ούτε κατηγορήθηκε ούτε φυλακίστηκε. Αλλοι 52 Παλαιστίνιοι δηµοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους ώστε να φιµωθεί η αλήθεια.

Ζούµε σε ένα σύστηµα ελεγχόµενο από το απαρτχάιντ, όπου υπάρχει ένα σύνολο κανόνων για αυτούς που αυτοαποκαλούνται «ανώτεροι Εβραίοι» και ένα άλλο για τους Παλαιστίνιους.

Οι Ισραηλινοί Εβραίοι έχουν ξεχωριστούς αυτοκινητόδροµους για να ταξιδεύουν, δίκτυα 5G, αεροδρόµιο, λιµάνι, πλήρεις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, ατέλειωτη παροχή νερού που κλέβουν από παλαιστινιακά πηγάδια και υδροφόρους ορίζοντες. Ακόµη και η Νεκρά θάλασσα βρίσκεται σε κατεχόµενα εδάφη. Οι νόστιµοι χουρµάδες Majhoul καλλιεργούνται σε κατεχόµενα εδάφη σε ισραηλινούς οικισµούς και τα προϊόντα της Νεκράς θάλασσας προέρχονται από τα κατεχόµενα. Η πώληση των προϊόντων εδραιώνει ακόµη περισσότερο την κατοχή, αποδίδοντας οικονοµικά οφέλη, γεγονός που λειτουργεί ως κίνητρο για την προσάρτηση περισσότερων παλαιστινιακών εδαφών ώστε να χτιστούν εποικισµοί µόνο για Εβραίους.

Κατά τη διάρκεια των Συµφωνιών του Οσλο 100.000 Ισραηλινοί Εβραίοι έποικοι ζούσαν σε µερικούς εποικισµούς, αλλά σήµερα, 30 χρόνια αργότερα, ο αριθµός των εποικισµών φτάνει τους 144 στην κατεχόµενη ∆υτική Οχθη, συµπεριλαµβανοµένων δώδεκα στην Ανατολική Ιερουσαλήµ, όπου στεγάζονται πάνω από 850.000 έποικοι. Αυτοί είναι µετανάστες από όλο τον κόσµο, τους χορηγείται ισραηλινή υπηκοότητα ακόµη κι αν οι ρίζες τους είναι στην Αλάσκα, τους δίνονται κίνητρα να ζήσουν σε ισραηλινούς εποικισµούς που είναι χτισµένοι σε ιδιοκτησία Παλαιστινίων που έχει προσαρτηθεί παράνοµα και χωρίς αποζηµίωση, συνεπώς αποτελεί καθαρή κλοπή γης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αναγνωρίζει τους εποικισµούς εφόσον παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Αυτή η αδικία δεν µπορεί να παραµείνει. Οι Παλαιστίνιοι έχουν το νόµιµο δικαίωµα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σύµφωνα µε το διεθνές δίκαιο. Είναι νόµιµο δικαίωµά µας. Οταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θα ρευστοποιήσει όλα τα παλαιστινιακά δικαιώµατα καθώς και την παλαιστινιακή υπόθεση, µέσω της κανονικοποίησης των σχέσεων µε τους Αραβες γείτονες, όταν ο Νετανιάχου σηκώνει χάρτη του Ισραήλ που συµπεριλαµβάνει όλη τη ∆υτική Οχθη µαζί µε την Ανατολική Ιερουσαλήµ, τη Γάζα και τα κατεχόµενα Υψίπεδα του Γκολάν, όταν ανακοινώνει την ενσωµάτωση ολόκληρης της Παλαιστίνης, οι Παλαιστίνιοι ένιωσαν αδικία, απόγνωση και απογοήτευση. Ολος ο κόσµος παρακολουθεί σιωπηλά και δεν αντιδρά. Εµείς προειδοποιούσαµε ότι η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο, χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσµα. Θεωρούµε την ισραηλινή κατοχή υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση.

Κατά τις προηγούµενες έξι ηµέρες περισσότεροι από 1.600 άµαχοι Παλαιστίνιοι είχαν πέσει νεκροί, µε την πλειονότητα να αφορά γυναίκες και παιδιά, σε µια περιοχή µικρότερη κι από την έκταση της Ζακύνθου. Περισσότεροι από 6.500 έχουν τραυµατιστεί, την ίδια στιγµή που το Ισραήλ, η κατοχική δύναµη, διακόπτει την παροχή νερού, ηλεκτρισµού, τροφής και καυσίµων, γεγονός που έχει µεγάλη επίδραση στις µητέρες και στα παιδιά, οι ζωές των οποίων έχουν καταστραφεί τις τελευταίες ηµέρες.

Υπάρχει µόνο ένας τρόπος για να σταµατήσει η αιµατοχυσία και αυτός είναι να σταµατήσει η κατοχή. Ο ελεύθερος κόσµος πρέπει να είναι δίκαιος. ∆εν µπορεί να λέει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωµα να αµυνθεί αλλά να µην αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωµα και στους Παλαιστίνιους. Ο µόνος τρόπος είναι να πιεστεί το Ισραήλ ώστε να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποδεχτεί τα αναφαίρετα δικαιώµατα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, αναγνωρίζοντας το κράτος της Παλαιστίνης στα διεθνώς αναγνωρισµένα σύνορα που ίσχυαν προ της 4ης Ιουνίου 1967, µε πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήµ, καθώς και το δικαίωµα των Παλαιστίνιων προσφύγων στην επιστροφή.

Η γενοκτονία που πραγµατοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα, τη µεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη, απαιτεί την παρέµβαση της διεθνούς κοινότητας, αφού το Ισραήλ αρνείται να συµµορφωθεί µε τα ψηφίσµατα του Συµβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Σήµερα το Ισραήλ θέλει να εκτοπίσει άλλο 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους της Γάζας µετά τον βοµβαρδισµό των µοναδικών ασφαλών καταφυγίων, των σχολείων του ΟΗΕ (UNRWA).

Η συλλογική τιµωρία είναι γενοκτονία και θα καταγραφεί στην Ιστορία. Τώρα είναι η ώρα να σταθεί κανείς στη σωστή πλευρά της και να υποστηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώµατα και την προστασία του παλαιστινιακού λαού στην κατεχόµενη Παλαιστίνη.

Εµείς οι Παλαιστίνιοι έχουµε απανθρωπιστεί από τα ισραηλινά ΜΜΕ. Είµαστε ένας φιλειρηνικός λαός που θέλει να ζει σε συνθήκες ειρήνης, αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter