Η σύμβαση που «δεν είδε» στο πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης (Video & Photo)

Η σύμβαση που «δεν είδε» στο πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης (Video & Photo)

Τον ρόλο του υπερασπιστή του Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Υγείας της Βουλής, αναφορικά με τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης. 

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του «Ε» ο δημοσιογράφος φιλοξένησε τον Άδωνη Γεωργιάδη. Σχολιάζοντας το πόρισμα της Βουλής, το οποίο διάβασε «πολύ γρήγορα», ο κ. Παπαγιάννης στράφηκε εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη: «Έλεγε ο κ. Πολάκης για sites τα οποία πήραν εκατομμύρια ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ blogs, δημοσιογράφοι τσέπωναν δεξιά και αριστερά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ… δεν τα είδα μέσα (σ.σ. στο πόρισμα)». Σχόλιο που φυσικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε να «πέσει κάτω», αφού έσπευσε να επισημάνει πως «όλα αυτά που γράφονται είναι φαντασιώσεις».

Με μια πρόχειρη έρευνα στις εκατοντάδες συμβάσεις που δόθηκαν ειδικά το 2013-2014, την περίοδο υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη και έχει στη διάθεσή του το Documento, υπάρχει μια σύμβαση βάσει του οποίου το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 12 χιλιάδες ευρώ στο ιστολόγιο «www.fimotro.blogspot.com», ιδιοκτησίας του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιαννη. Στη σύμβαση αναφέρεται πως η έναρξης αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε «προκειμένου να προβληθούν οι δράσεις του Οργανισμού και να ενημερωθούν οι πολίτες για τα σημαντικά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας».

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι πως στη σύμβαση αναγράφεται ότι «ο συγκεκριμένος ιστοχώρος αποτελεί τον πρώτο σε επισκεψιμότητα ενημερωτικό ιστολόγιο, καθώς ένας σημαντικός αριθμός χρηστών ενημερώνεται μέσω του συγκεκριμένου site». Σε αναζήτηση που πραγματοποιήσαμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «www.similarweb.com» από την οποία μπορεί κανείς να εντοπίσει την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων, ο συγκεκριμένος ιστότοπος –πλέον έχει μετονομαστεί σε fimotro.gr- έχει πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη θέση 12.076 στο σύνολο των ιστοσελίδων πανελληνίως, αριθμός που όπως γίνεται εύλογα κατανοητό, φαίνεται πως δεν κατατάσσει το fimotro.gr σε πόλο έλξης σημαντικού αριθμού χρηστών, γεγονός που αποτέλεσε την προβαλλόμενη από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως αιτία, προκειμένου ο επίμαχος ιστότοπος να λάβει το συγκεκριμένο ποσό.       

Διαβάστε ακόμα: Όλο το πόρισμα: Διερεύνηση του Γεωργιάδη για ηθική αυτουργία στη «συμμορία» του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά η Εξεταστική (Αρχείο PDF)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter