Η συμμορία του Λονδίνου

Η συμμορία του Λονδίνου

Ο Γκάι Ρίτσι διεύρυνε τον δρόμο των διαβόητων γκάνγκστερ του σινεμά που κάποιοι άλλοι είχαν ανοίξει νωρίτερα.

Βρόμικο Σαββατοκύριακο

Long Good Friday

1980

Σκηνοθεσία: Τζον ΜακΚένζι

The new deal: Επιχειρηματίας που κινείται σε παράνομα λημέρια σχεδιάζει να κλείσει συμφωνία που θα μετατρέψει μια περιοχή του Λονδίνου σε Λας Βέγκας. Ομως βρίσκεται ξαφνικά στο κέντρο μιας βίαιης επίθεσης και επιχειρεί να μάθει ποιος κρύβεται από πίσω.

Ποιος, ποιος, ποιος; Ο Μπομπ Χόσκινς 

Tested the gangster: Ο Χάρολντ, γέννημα θρέμμα του ανατολικού Λονδίνου, δεν έχει τη λάμψη των κλασικών γκάνγκστερ. Βραχύσωμος και νευρωτικός, μιλάει την ντοπιολαλιά και προκαλεί εντάσεις όπου κι αν βρεθεί. Το στόρι του δεν τοποθετείται εκτός πολιτικής συγκυρίας καθώς η εποχή σημαδεύεται από τα πρώτα χρόνια του θατσερισμού και από την κορύφωση των βομβιστικών επιθέσεων του IRA. 

Sexy beast

2000

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

The new deal: Πρώην κατάδικος γκάνγκστερ μεταναστεύει από το βροχερό Λονδίνο σε ηλιόλουστο χωριό της Ισπανίας με τη γυναίκα του πιστεύοντας ότι πλέον μπορεί να έχει μια ήσυχη ζωή.

Ποιος, ποιος, ποιος; Ο Ρέι Γουίνστον ή μήπως ο Μπεν Κίνγκσλεϊ;

Tested the gangster: Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο Γκλέιζερ («Under the skin») μπαίνει βαθιά στο υποσυνείδητο του Γκάρι «Γκαλ» Ντόουβ. Κι ενώ ο ήλιος ψήνει τη βίλα του Γκαλ που προσπαθεί να βρει δροσιά στα κοκτέιλ και στην πισίνα του, το σκοτάδι καιροφυλακτεί μαζί με τον ζωντανό εφιάλτη που έρχεται από το παρελθόν. Ο πρώην συνεργάτης του Γκαλ, ο «πιο βίαιος πεθαίνεις» Ντον Λόγκαν (με τη γαλήνια μορφή του Μπεν Κίνγκσλεϊ), αναλαμβάνει να θυμίσει στον «συνταξιοδοτημένο» γκάνγκστερ τις πραγματικές του υποχρεώσεις.

Συλλάβετε τον Κάρτερ

Get Carter

1971

Σκηνοθεσία: Μάικ Χότζες

The new deal: Ο Τζακ Κάρτερ, διάσημος γκάνγκστερ του Λονδίνου, πηαγίνει στο Νιουκάσλ για να κηδέψει τον αδερφό του. Ερευνώντας τα αίτια του θανάτου του έρχεται αντιμέτωπος με την τοπική μαφία.

Ποιος, ποιος, ποιος; Ο Μάικλ Κέιν

Tested the gangster: Σε κάθε βρετανικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι το μίσος και η έχθρα περισσεύουν. Κατ’ αναλογία η σύγκρουση του Λονδρέζου Κάρτερ με τους «ανθρακωρύχους» ομολόγους του έχει τα συστατικά μετωπικής σύγκρουσης χουλιγκάνων δίχως αύριο. Ο Κέιν πάντως ως Κάρτερ είναι ο ορισμός του φλεγματικού Βρετανού γκάνγκστερ. Ενας αρχιερέας του μηδενισμού που ξεπαστρεύει τους δολοφόνους του αδερφού του με σαδιστικά τελετουργικούς, αργούς ρυθμούς.

Οι αδερφοί Κρέι

The Krays

1990

Σκηνοθεσία: Πίτερ Μέντακ

The new deal: Η αληθινή ιστορία των Ρέτζι και Ρόνι Κρέι, των πιο διαβόητων γκάνγκστερ στο Λονδίνο των 60s. Αν και δίδυμοι είχαν αρκετές διαφορές, αλλά συμφωνούσαν στη σαδιστική βία.

Ποιος, ποιος, ποιος; Τα αδέρφια του ποπ συγκροτήματος Spandau Ballet, οι Γκάρι και Μάρτιν Κεμπ.

Tested the gangster: Ο Ρόνι είναι πιο εσωστρεφής, χαμηλών τόνων και με διακριτικά σημάδια ψυχοπάθειας αλλά και ακραία βίαιος Κρέι. Ο Ρέτζι αντιθέτως είναι ο γόης, εξωστρεφής και καταφερτζής «αρχηγός» του διδύμου που αναλαμβάνει να δώσει λύση όταν τα λόγια δεν αρκούν. Οταν ούτε με τα λόγια δεν βρίσκεται λύση, τότε τα μαχαίρια και οι σφαίρες αναλαμβάνουν δράση αιματοκυλώντας τα μαγαζιά του East End. Η ταινία γνώρισε ένα ριμέικ το 2015 με τίτλο «Δίδυμοι θρύλοι» και τον Τομ Χάρντι στον διπλό ρόλο.

H αρπαχτή

Snatch

2000

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

The new deal: Αμερικανός γκάνγκστερ πέφτει θύμα ληστείας στο Λονδίνο και το πράγμα περιπλέκεται όταν μπαίνουν στην υπόθεση ένας Ρώσος δολοφόνος, ένας μικροκακοποιός που συμμετέχει σε παράνομους αγώνες μποξ, ένας Λονδρέζος μαφιόζος και ένας Τσιγγάνος.

Ποιος, ποιος, ποιος; Βίνι Τζόουνς

Tested the gangster: Ο πρώην σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής είχε αξιοπρόσεκτη κινηματογραφική καριέρα. Οι εμφανίσεις του σε ταινίες όπως αυτή σημαδεύτηκαν από δυο τρία φονικά βλέμματα, ατάκες του δρόμου και κυρίως την επίτευξη του στόχου κάθε αποστολής που του ζητούσαν οι σκηνοθέτες. Εδώ υποδύεται τον Μπούλετ Τουθ Τόνι που εκτελεί με ακρίβεια τις εντολές που παίρνει επιστρατεύοντας μαχαίρια, περίστροφα, τα ίδια του τα δόντια κ.λπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter