Η συναίνεση, μόνη διέξοδος για την χωρίς αντανακλαστικά κυβέρνηση

Η συναίνεση, μόνη διέξοδος για την χωρίς αντανακλαστικά κυβέρνηση

Όταν τον Ιούλιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέγνωσε τις προγραμματικές της δηλώσεις όλοι οι ψηφοφόροι της πίστευαν ότι οι κινήσεις της θα ήταν άμεσες και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Πολύ γρήγορα όμως φάνηκε ότι γρήγορες ήταν μόνο αυτές που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το σύνολο όσων πίστεψαν σε αυτή και της έδωσαν τη νίκη.

Μάλιστα όλες της οι αποφάσεις ήταν εναντίων των μεσαίων τάξεων και του ευάλωτου πληθυσμού της χώρας, στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των κοινωνικών επιδομάτων.

Αυτή την περίοδο που ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, η χώρας μας βρίσκεται ανοχύρωτη καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υποβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές της Υγείας που κυρίως προστατεύουν τις πιο ευάλωτες τάξεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λάβει τα αναγκαία μέτρα. Είχε να «αντιμετωπίσει» τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους κατοίκους των νησιών με τις διμοιρίες των λεγεωνάριους του Χρυσοσοΐδη. Άλλωστε διακατεχόταν από την εντύπωση ότι τον ιό τον μετέφεραν αποκλειστικά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μόνο που αυτός την αιφνιδίασε και ήρθε από τον πλούσιο ευρωπαϊκό βορρά.

Ακόμα περισσότερο σκεφτόταν όπως και οι ομοϊδεάτες της ευρωπαίοι το πολιτικό και οικονομικό κόστος των μέτρων που έπρεπε προληπτικά να ληφθούν.

Η επιδημία όμως έπεσε με ορμή πάνω στην πλούσια Ιταλία αφήνοντας άναυδους το Μαξίμου, την πλατεία Συντάγματος και την Γ’ Σεπτεμβρίου που πανικόβλητοι άρχισαν να παίρνουν καθυστερημένα ημίμετρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που τριγυρίζει στην Ευρώπη εκλιπαρώντας βοήθεια από τους ομοϊδεάτες του ευρωπαίους για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν, πρέπει να γυρίσει άμεσα στην Αθήνα να ζητήσει σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για να αντιμετωπιστεί η πραγματική εισβολή, αυτή του κορονοϊού και των δραματικών επιπτώσεων που θα έχει στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε οκτώ μήνες να δημιουργήσει υφεσιακά φαινόμενα στην οικονομία. Τώρα έχει χρέος και ευθύνη να καταλάβει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που μεγιστοποίησαν τα λάθη της στην πρόληψη της επιδημίας και μαζί με τα κόμματα, την εκκλησία, τους συλλογικούς και κρατικούς φορείς να προστατεύσει πρωτίστως τους ευάλωτους πολίτες παίρνοντας πίσω όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο και απαιτώντας από τους εταίρους μας όχι μόνο την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και έξτρα οικονομική βοήθεια για τη στήριξη της οικονομίας.

Για αυτή δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η συνεννόηση είναι μονόδρομος.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter