Η συνάντηση Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο σε φιλικό σπίτι το 2018 όταν τον αποκαλούσε Ρασπούτιν

Η συνάντηση Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο σε φιλικό σπίτι το 2018 όταν τον αποκαλούσε Ρασπούτιν

Επαφές με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όταν έγινε υπουργός αλλά και πριν το 2009 παραδέχτηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, έπειτα από καταγισμό ερωτήσεων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κα Ράικου παραδέχτηκε ότι τον είχε επισκεφτεί στο γραφείο του «πέντε με έξι φορές» όταν ανέλαβε υπουργός λέγοντας πως «πήγα να του δώσω συγχαρητήρια και να ζητήσω βοήθεια ως προϊσταμένη της υπηρεσίας για θέματα υποδομής». Η ίδια σημείωσε ακόμη πως με τον Δ. Παπαγγελόπουλο είχαν επαφές μέχρι που έγινε διοικητής στην ΕΥΠ αλλά μετά δεν τον ξαναείδε μέχρι που έγινε υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον είχαμε ανάγκη, είχε θέση εξουσίας, τον παραπληροφορούσα» τόνισε η κα Ράικου με την πρόεδρο της έδρας Βασιλική Ηλιοπούλου να παρεμβαίνει σε αυτό το σημείο και να λέει:

«Καλά χαζός ήταν δεν έβλεπε ότι δεν του κάνετε αυτά που θέλει;».

Η κα Ράικου παραδέχτηκε επίσης πως όσο ήταν προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Δ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε κάνει κάποια παρέμβαση στο έργο της, υποστηρίζοντας πως «δεν ειχε και κάποια σοβαρή υπόθεση».

Όπως ανέφερε ακόμη η εισαγγελέας Ράικου ο Δ. Παπαγγελόπουλος «από τον Ιανουάριο του 2017 άρχισε να γίνεται όλο και πιο φορτικός στις πιέσεις που ασκούσε»

Ωστόσο από τις ερωτήσεις που δέχτηκε προέκυψε και ένα άγνωστο περιστατικό. Ελένη Ράικου και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχαν βρεθεί σε κοινό φιλικό του σπίτι το 2018. Όταν η ίδια είχε αποχωρήσει από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από «στοχοποίηση» όπως έχει υποστηρίξει από τον Δ. Παπαγγελόπουλο επειδή δεν του έκανε το χατίρι με το σκάνδαλο Novartis αποκαλώντας τον μάλιστα και ως «Ρασπούτιν». Παρά τα όσα έγιναν η εισαγγελέας Ράικου παρέμεινε στο κοινό φιλικό σπίτι για πάνω από μια ώρα.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (δικηγόρος): Το 2018 βρεθήκατε μήπως με τον κατηγορούμενο;

Ελένη Ράικου: Το 2018 ήμουν καλεσμένη σε γιορτή σεβάσμιου ανθρώπου. Ήταν πάνω από οκτώ άτομα.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (δικηγόρος): Όταν πήγατε εκεί και είδατε μπροστα σας το Παπαγγελοπουλο φύγατε;

Ελένη Ράικου: Όχι δεν έφυγα.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Είχατε ρωτήσει μήπως πριν πάτε ποιοι άλλοι θα είναι εκεί;

Ελένη Ράικου: Όχι δεν ρώτησα. Καθίσαμε μια ώρα, και μετά σηκωθήκαμε και φύγαμε. Δεν μπορούσα να φύγω. Δεν πήγα στο σπίτι του Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε επίσης:

Η Ράικου δήλωσε στοχοποιημένη, επικαλούμενη δημοσίευμα που έγινε μετά την παραίτησή της

Οταν «εξέλαβε» η Ράικου

Eιδικό Δικαστήριο: Από μάρτυρας κατηγορίας μάρτυρας υπεράσπισης για Παπαγγελόπουλο- Τουλουπάκη η Ελένη Ράικου 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter