Η συνεργασία με το Κατάρ και η αφωνία Αυγενάκη

Η συνεργασία με το Κατάρ και η αφωνία Αυγενάκη

Από τα πηγαινέλα στην αραβική χώρα, τα συνεχή εγκώμια για την πρόοδό της στον αθλητισμό και την παρουσία του στα events των Καταριανών, στην απόλυτη σιωπή…

Πέρασαν σχεδόν 40 μέρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και άλλων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φερομένων ως ύποπτων για δωροληψία από τη χώρα του Κόλπου, όμως ο λαλίστατος κατά τα άλλα υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό, όπως ανέφερε πρόσφατα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Τι κι αν ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε στενή συνεργασία με τους διπλωμάτες του εμιράτου από το 2019 μέχρι πρόσφατα; Τι κι αν ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις της αραβικής χώρας, είτε στην Αθήνα είτε στην Ντόχα; Τι κι αν εκθείαζε σε κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση του Κατάρ για οτιδήποτε έκανε σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα; Εννοείται ότι ουδείς απαγορεύει τις διακρατικές συνεργασίες, όμως γιατί ξαφνικά έπεσε βαριά σιωπή;

Ο Λ. Αυγενάκης, που δεν άρθρωσε ποτέ λέξη για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες εργάτες την περίοδο των έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ήταν από τους πρώτους που διαφήμιζαν μέσω των social media, ακόμη και από τα δελτία Τύπου του υφυπουργείου του, τα πηγαινέλα στο εμιράτο και την… αγάπη του για το Κατάρ. Οπως τις επισκέψεις του στην Ντόχα, τις σχέσεις με τους πρέσβεις του Κατάρ στην Ελλάδα, τις αποθεωτικές αναρτήσεις του για τη Φόρμουλα 1 στην πίστα Λουσάιλ αλλά και την παρουσία του στην εθνική γιορτή της χώρας.

Συνεχείς αναρτήσεις

Στις 24/9/19 ο Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τη συνάντησή του με τον τότε πρέσβη της χώρας του Κόλπου Αμπντουλαζίζ Αλί αλ Ναάμα, με τον οποίο συζήτησαν για επενδύσεις στη χώρα μας σε αθλητικές υποδομές και όχι μόνο. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος στο Twitter: «ο Πρέσβης του Κατάρ μας περιμένει στη χώρα του για το Μουντιάλ του 2022, στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος είναι στόχος ανάπτυξης και για την Ελλάδα μας. Συζητήσαμε επίσης για επενδύσεις στη χώρα μας σε αθλητικές υποδομές, καθώς εντείνεται η μεταξύ μας συνεργασία».

Στις 18-23/11/2019 ο Λ. Αυγενάκης πήγε επίσκεψη στο Κατάρ, «αποδεχόμενος πρόσκληση για ενημέρωση εν όψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 και για συζητήσεις με άξονες κυρίως στις αθλητικές επενδύσεις και στον αθλητικό τουρισμό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών των δύο χωρών».

Το ίδιο δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «ο κ. Αυγενάκης, συνοδευόμενος κατά την παραμονή του στην Ντόχα από τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας Ιωάννη Ζελομοσίδη και τον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Abdulaziz Ali AlNaama, ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο από τον πρόεδρό του, Abdullah Al Mulla, επισκέφτηκε το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ενώ παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ajyal. Επιπλέον, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ.Ζ., Nasser Al-Khelaifi, καθώς και με άλλους αξιωματούχους της χώρας». Τρεις μήνες μετά την επίσκεψή του στην Ντόχα ο τότε πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα Αμπντουλαζίζ Αλί αλ Ναάμα σε συνέντευξή του έκανε μεταξύ άλλων εγκωμιαστικά σχόλια για τον Λ. Αυγενάκη και τη συνεργασία τους, τονίζοντας πως άνοιξε ο δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα σε αθλητισμό, τουρισμό και πολιτισμό. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Λ. Αυγενάκης πραγματοποίησε νέα τριήμερη επίσκεψη στην αραβική χώρα, «αποδεχόμενος την επίσημη πρόκληση ομολόγου του, Σαλάχ Μπιν Γκάνιμ Αλ Αλί, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη διερεύνηση ευκαιριών στοχευμένων επενδύσεων στον αθλητικό τομέα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο Λ. Αυγενάκης βρέθηκε στην πίστα Λουσάιλ, η οποία φιλοξένησε αγώνα της Φόρμουλα 1. Εκανε μάλιστα και αναρτήσεις στα social media εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Φόρμουλα 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Lusail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία! Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει τον δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!» ανέφερε σαν… απεσταλμένος αθλητικής εφημερίδας ο υφυπουργός! Λίγο αργότερα με νέα ανάρτησή του έκανε γνωστές τις συναντήσεις του εκεί. Οπως ανέφεραν τότε κύκλοι του Αυγενάκη, έγινε συζήτηση με τους Αραβες και για την… πίστα της Χαλανδρίτσας στην Αχαΐα και τους προέτρεψε ύστερα από τόσα εγκώμια που τους έκανε να επενδύσουν σε αυτήν.

Στο σπίτι του πρέσβη

Στις 20 Νοεμβρίου 2022 ο Λ. Αυγενάκης βρέθηκε προσκεκλημένος του πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Ουαλίντ μπιν Μοχάμεντ αλ Εμαντί για την πρεμιέρα των αγώνων του 22ου Παγκόσμιου Κυπέλλου. Εννοείται ότι ο υφυπουργός διαφήμισε το γεγονός φουσκώνοντας σαν παγόνι ανεβάζοντας φωτογραφίες από το event. Η ανάρτησή του: «Στην Πρεσβευτική κατοικία του Κατάρ στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Πρέσβη Waleed Bin Mohammed Al-Emadi για τη μεγάλη στιγμή τους, τη διοργάνωση του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη κι άλλους επιτετραμμένους ξένων χωρών παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης και τον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ, Κατάρ – Εκουαδόρ».

Στις 8/12/2022 γιορτάστηκε στην Αθήνα με την καθιερωμένη δεξίωση η Εθνική Ημέρα του Κατάρ. Ο πρέσβης υποδέχτηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας τους καλεσμένους του και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter