Η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων «αδειάζει» το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον του Μητσοτάκη για τα ζώα!

Μια ηχηρή απάντηση έλαβε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκδήλωση του κόμματός του για τα ζώα όπου ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε οικονομία σε δεσμεύσεις και προεκλογικές εξαγγελίες για τα ζώα συντροφιάς.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνεται πως από την εκδήλωση απουσίαζαν σημαντικοί φορείς ενώ «με εξαίρεση μιας μόνο φιλοζωικής οργάνωσης το φιλοζωικό κίνημα έλαμψε δια της απουσίας του»

Παράλληλα κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «πλήρη άγνοια Ευρωπαϊκών κανονισμών» αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

Σημειώνει μάλιστα πως όλα αυτά «δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι το θέμα της προστασίας των ζώων συντροφιάς αντί να γίνεται θέμα πολιτικών διενέξεων και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, θα αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία και από όλα τα κόμματα με την δέουσα σοβαρότητα.»

Όλη η ανακοίνωση 

Με αφορμή την εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς που διοργάνωσε το κόμμα της ΝΔ, ως Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι φυσικά και θεωρούμε θετική κάθε προσπάθεια ανάδειξης του θέματος. Άλλα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του Πρόεδρου της ΝΔ για διάλογο με τους φορείς δεν μετουσιωθήκαν σε πράξη, διότι στην εκδήλωση απουσίαζαν σημαντικοί θεσμικοί φορείς μεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη, το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία, οι εθελοντές κτηνίατροι. Επίσης με εξαίρεση μιας μόνο φιλοζωικής οργάνωσης, το φιλοζωικό κίνημα έλαμψε δια της απουσίας του.

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, που αφορούν την απαλοιφή των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε τα φιλοζωικά σωματεία να κάνουν την δουλεία τους, δεικνύει την πλήρη άγνοια Ευρωπαϊκών Κανονισμών και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει ως χώρα και οφείλουμε να εφαρμόζουμε.

Λόγω όλων αυτών που αναφέρθηκαν, δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ότι το θέμα της προστασίας των ζώων συντροφιάς αντί να γίνεται θέμα πολιτικών διενέξεων και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, θα αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία και από όλα τα κόμματα με την δέουσα σοβαρότητα.

Ως φορέας αταλάντευτα θα επιμείνουμε όπως κάνουμε από το 1982 στην αυστηρή εφαρμογή της Εθνικής και πρωτοποριακής νομοθεσίας καθώς και της Κοινοτικής.

Με τιμή

ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ Ευάγγελος

Πρόεδρος Συ.Ζω.Σω.Ελ.

Πληροφορίες: syzosoel.blogspot.com/

Κυριάκος Μητσοτάκης - Από την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα ζώα συντροφιάς.
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.