Η σύζυγος του Χρόνη Μίσσιου στη Radcast: Επανάσταση κι ερωτισμός πάνε μαζί – Ο κίνδυνος είναι αφροδισιακό (Audio)

Η σύζυγος του Χρόνη Μίσσιου στη Radcast: Επανάσταση κι ερωτισμός πάνε μαζί – Ο κίνδυνος είναι αφροδισιακό (Audio)

Η συνέντευξη της Ρηνιώς Μίσσιου δημοσιεύεται από τη Radcast και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο

Μια σπάνια συνέντευξη από τη Ρηνιώ Μίσσιου, την για μισό αιώνα σύντροφο του Χρόνη Μίσσιου, πήρε η δημοσιογράφος Χρύσα Λύκου για το podcast της Radcast.

H κυρία Μίσσιου, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε τόσο για την πολιτική πορεία του συζύγου της που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2012, όσο και για το πώς γνωρίστηκαν, αλλά και το τέλος του μεγάλου αγωνιστή και συγγραφέα.

Η συνέντευξη της Ρηνιώς Μίσσιου δημοσιεύεται από τη Radcast και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς έρχονται στο φως άγνωστες πτυχές από την προσωπική ζωή και την αγωνιστική πορεία του Χρόνη Μίσσιου.

«Ο Χρόνης δεν πέθανε εν σιωπή κι αυτό τον έσωσε. Δεν υπάρχει ευεργετικότερο συναίσθημα από μια προσωπικότητα από την καθαρή συνείδηση. Θέλει κότσια, δεν είναι για τον καθένα. Η ελευθερία δεν είναι δώρο που χαρίζεται. Είναι κατάκτηση που απαιτεί μεγάλο κόπο και ρίσκο. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα απ’ αυτήν, γι’ αυτό δεν τολμούν οι άνθρωποι», αφηγείται η κυρία Μίσσιου.

Αποκαλύπτοντας πτυχές της γνωριμίας τους ως ζευγαριού, η Ρηνιώ Μίσσιου εξομολογείται: «Ήταν Πρωτοχρονιά του ’59, γιόρταζε ένας σύντροφος. Ο Χρόνης καθόταν σε ένα χαμηλό ντιβάνι, φορούσε ένα γκρι κοστούμι, ήταν πανέμορφος. Θέλοντας να καλύψω τα πραγματικά μου συναισθήματα τη στιγμή που μας σύστησαν, του είπα με ειρωνεία: “Α! Εσύ είσαι ο ήρωας;”». «Τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο, ήρθε η πληροφορία ότι διαλύεται ο Αη Στράτης, εκεί που ήταν ο Χρόνης. Ήμουν στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους.
Καλοκαίρι, όλες οι πόρτες ανοιχτές, μπορούσες να δεις την Άνω Πόλη κι έναν γαλάζιο ουρανό. Σε αυτό το κάδρο, εμφανίστηκε ο Χρόνης. Πέσαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου,
φιλιόμασταν σαν παλιοί γνώριμοι. Κι αυτό ήταν…»

Ρηνιώ Μίσσιου: Επανάσταση κι ερωτισμός πάνε μαζί

«Δεν μπορείς να είσαι επαναστάτης δρών και να είσαι ασκητής. Η επανάσταση κι ο ερωτισμός πάνε μαζί. Ο κίνδυνος είναι αφροδισιακό. Συνυπήρχε με κοπέλες που τον προστάτευαν και τον έκρυβαν. Τι πιο φυσικό απ’ το να προκύψει κάτι; Το είχα δεχτεί. Άλλο όμως η λογική επεξεργασία κι άλλο η συναισθηματική μας αντίδραση. Του έγραψα πως δεν θέλω να βαραίνω στη συνείδηση του και ότι αν υπάρξουν απώλειες θα τις δούμε μετά», εξομολογείται η Ρηνιώ Μίσσιου στη Χρύσα Λύκου.

Το τέλος του Χρόνη

«Ο Χρόνης δεν πέθανε εν σιωπή κι αυτό τον έσωσε. Δεν υπάρχει ευεργετικότερο συναίσθημα από μια προσωπικότητα από την καθαρή συνείδηση. Θέλει κότσια, δεν είναι για τον καθένα. Η ελευθερία δεν είναι δώρο που χαρίζεται. Είναι κατάκτηση που απαιτεί μεγάλο κόπο και ρίσκο. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα απ’ αυτήν, γι’ αυτό δεν τολμούν οι άνθρωποι.

Ποτέ δεν μιλήσαμε για το τέλος. Τις τελευταίες ημέρες όμως του είπα μήπως ήθελε να ειδοποιήσω κανένα φίλο ή φίλη του. “Όχι” μου είπε “Ό,τι θέλω κι ό,τι θέλησα, είναι εδώ”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter