Η Ταϊλάνδη δεν σχεδιάζει να ανοίξει τα σύνορα για τουρίστες από το εξωτερικό

Η Ταϊλάνδη δεν σχεδιάζει να ανοίξει τα σύνορα για τουρίστες από το εξωτερικό

Ορισμένες χώρες μπορεί να προχωρούν με σχέδια για να καλωσορίσουν τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ταϊλάνδη όμως δεν θα είναι μία από αυτές.

«Είμαστε ακόμη σε εγρήγορση, απλώς δεν μπορούμε να τερματίσουμε την επαγρύπνηση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), Yuthasak Supasorn, στο CNN.

«Πρέπει να ελέγχουμε τη χώρα καταγωγής [επισκεπτών] για να δούμε αν η κατάστασή της έχει βελτιωθεί πραγματικά. Και τέλος, πρέπει να δούμε αν οι δικοί μας επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να δεχτούν τουρίστες υπό τη “νέα κανονικότητα”».

Από το ξέσπασμα του κορονοϊού τον Μάρτιο, στην Ταϊλάνδη έχουν αναφερθεί 3.054 κρούσματα κορονοϊού και 57 θανάτοι, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ, του νησιού που ήταν μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα, παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, εκτελούνται πτήσεις από το εξωτερικό μόνο για επαναπατρισμό υπηκόων της χώρας και δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της χώρας να ταξιδεύουν ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον επόμενο μήνα καθώς η χώρα στοχεύει στην επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα σε επιλεγμένες περιοχές – όπως η Χούα Χιν, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο περίπου 125 μίλια νότια της Μπανγκόκ – έχουν ήδη λάβει άδεια για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες της Ταϊλάνδης.

Η υποδοχή όμως διεθνών επισκεπτών είναι μια διαφορετική ιστορία. Η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο έως ότου το Κέντρο Διαχείρισης της Κατάστασης Covid-19 (CCSA) της χώρας εγκρίνει άδεια για άνοιγμα συνόρων.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως τις 30 Ιουνίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 11 μ.μ. έως τις 4 π.μ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ταϊλάνδη παραμένει σε αυστηρό αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας – ορισμένες επιχειρήσεις λιανικής, μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα έχουν ήδη ανοίξει ξανά.

Τα εστιατόρια επιτρέπουν τώρα στους πελάτες να γευματίζουν, αλλά δεν επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ και πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους 1,8 μ. Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά, ενώ τα θεματικά πάρκα, τα spa και οι κινηματογράφοι είναι πιθανό να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο.

Η άφιξη τουριστών από το εξωτερικό στην Ταϊλάνδη θα είναι μία σταδιακή διαδικασία. Η χώρα μπορεί να εξετάσει αρχικά μόνο διμερείς συμφωνίες με χώρες που έχουν μειωμένο αριθμό κρουσμάτων COVID-19. Οι τουρίστες μπορεί να έχουν τη δυνατότητα μακράς διαμονής σε κλειστές και απομονωμένες περιοχές, όπου οι συνθήκες υγείας μπορούν να παρακολουθούνται εύκολα. Οι διακοπές αυτές θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε ένα είδος πολυτελούς καραντίνας σε θέρετρα όπως το Κο Πα Νγκαν και το Κο Σαμούι.

Σύμφωνα με το CNN, ο αποκλεισμός επηρρεάζει σοβαρά τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, είχε ωστόσο θετική επίδραση στη φύση στην Ταϊλάνδη. Τα ζώα άρχισαν να επιστρέφουν σε περιοχές που είχαν καταλειφθεί από τους ανθρώπους και για πρώτη φορά σε έξι χρόνια, πράσινες χελώνες άφησαν αυγά στις παραλίες στο Κο Σαμούι. Η επανεμφάνιση των ζώων οδήγησε σε νέους κανόνες που προβλέπουν το κλείσιμο των εθνικών πάρκων για δύο έως τρεις μήνες τον χρόνο για να επιτευχθούν βιώσιμοι τουριστικοί στόχοι.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter